Politika

Nyakunkon a közgyűlés, összeszedtük, miért lesz érdemes követni

Nyakunkon a közgyűlés, összeszedtük, miért lesz érdemes követni

2021. november 18., csütörtök
Nyakunkon a közgyűlés, összeszedtük, miért lesz érdemes követni

Holnap reggel 9 órakor ismét összeül a közgyűlés. A Bizottsági ülések hangulata és a hét eleji események okán nem kizárt az őrjöngés a Városházán.

Kezdjük azzal, ami egyértelműen a legkeményebb közéleti esemény volt: Botka László hatodrendű vádlott egy magánindítványozott büntetőügyben. Ezt a Gyulai Törvényszék is megerősítette. A 2009. november 29-én, a Mars téren ledózerolt pavilonok károsultjai, miután többször is pert vesztettek, illetve a rendőrség az ügyükkel kapcsolatban lezárta a nyomozást, új megoldást találtak arra, hogy a városvezetést felelősségre vonják.

A szerdai Pénzügy- és Vagyonkezelő Bizottság ülésén egy igen hosszas vita kerekedett az idei évre vonatkozó költségvetési módosításokról. A vita tárgyát képezte többek között, hogy miért költ a város milliós összegeket családi napokra és alapítványokra, illetve miért nem ad pénzt az Oskola utcán a felújítás miatt károsult vállalkozóknak. Péntek reggel vélhetően ebből is érdemi vita fog kikerekedni. Szóba kerültek az ülésen az év végi belső ellenőrzések az önkormányzati cégekben, melynek kapcsán az ellenzék garanciát vár arra, hogy ezeken a belső ellenőrzések valóban eredményesen záruljanak és valóban a szabálysértő magatartást tanúsító munkavállalókkal szemben járjanak el.

A Szegedi Tudományegyetem Klinikai Központjának elnöke, Prof. Dr. Lengyel Csaba a város járványügyi helyzetéről részletes tájékoztatást fog adni a megjelenő képviselőknek a közgyűlésen. Ez kimondottan lényeges, mivel jelenleg Szegeden és környékén az egyik legsúlyosabb a járványhelyzet az országban.

A Szegedma ezúttal is élőben, szövegesen tudósítja majd a történéseket péntek reggel 9 órától, kövessék velünk a Városháza eseményeit!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.