Politika

Rejtélyesen gyűlnek a szignók, Márki-Zay Péter be is szólt miatta a többieknek

Rejtélyesen gyűlnek a szignók, Márki-Zay Péter be is szólt miatta a többieknek

2021. szeptember 2., csütörtök
Rejtélyesen gyűlnek a szignók, Márki-Zay Péter be is szólt miatta a többieknek

Nehezen félreérthető megjegyzést fűzött mondandójához Márki-Zay Péter a Tranziton, amikor arról kérdezték, hogyan áll az aláírásgyűjtéssel. Az ellenzéki előválasztáson ugyanis ahhoz, hogy valaki miniszterelnök-jelölt-jelölt lehessen, 20 ezer szignóra van szükség. Ő arról panaszkodott, hogy még csak a felénél tart; majd ezt mondta Dobrev Klárára és Karácsony Gergelyre utalva - akiknek már összejött a szükséges számú aláírás, amit kellően meg is sajtóztak:

A hódmezővásárhelyi polgármester, aki szeretne miniszterelnök-jelölt-jelölt lenni azt mondta, tartott attól, hogy nehéz feladat összegyűjteni 20 ezer aláírást, de azt látja, hogy egy nap alatt úgy is össze lehet gyűjteni, hogy ő például Budapesten nem is tudott aláírni Karácsony Gergelynek.

- Az első nap, öt alkalommal másfél órás standolásokkal voltunk kint a fontosabb, forgalmasabb tereken, és sehol máshol nem volt kint más csapatnak aláírás gyűjtője.

"Tehát azt látom, hogy nem is gyűjtötték, de mégis összegyűlt (nekik)"

- magyarázta Márki-Zay, hozzátéve, hogy ha így halad, akkor neki még egy hét kell, hogy meglegyen a jelöléséhez szükséges darabszám.

A teljes beszélgetést, illetve vitát itt lehet visszanézni; Márki-Zay Péter ugyanis eredetileg Hollik Istvánnal, a Fidesz kommunikációs igazgatójával ült le egy verbális csörtére:

Ha valakit a többi vita is érdekelne, az ERREFELÉ keresgéljen, voltak igen izgalmasak is.

Dobrev Klára sínen van?

Amint arról a SzegedMa beszámolt, Dobrev Klárát, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltjét

elsőként vette nyilvántartásba az Országos Előválasztási Bizottság

az őszi előválasztásra – közölte az ellenzéki párt. Megelőzte ezzel Karácsony Gergelyt is, akinek szintén pillanatokon belül összejött a szükséges 20 ezer aláírás.

A DK közleménye szerint, Gyurcsány Ferenc felesége

TÖBB MINT 60 EZER AJÁNLÁST GYŰJTÖTT HAT NAP ALATT.

UPDATE: Összejött Márki-Zaynak is

Márki-Zay Péter egy utcafórumon jelentette be szerdán, hogy sikerült összegyűjtenie 20 ezer aláírást, így miniszterelnök-jelöltként indulhat a szeptemberi ellenzéki előválasztáson.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.