Politika

A Fidesz szerint a baloldal a védőoltás kapcsán is csak kamuzásra képes

A Fidesz szerint a baloldal a védőoltás kapcsán is csak kamuzásra képes

2021. január 3., vasárnap
A Fidesz szerint a baloldal a védőoltás kapcsán is csak kamuzásra képes

"Megkérjük a baloldalt, hogy fejezze be a hazudozást. A járvány kezdete óta mást se csinálnak, csak kamuznak és zavart akarnak kelteni. Most már a védőoltások kapcsán is ugyanezt csinálják, és ezzel a járvány elleni hosszútávú védekezést veszélyeztetik" - fogalmaznak a közleményben.

Nincs oltási terv, nem tudjuk kiket fognak oltani – mondta ugyanis a Demokratikus Koalíció vasárnapi sajtótájékoztatóján Varga Zoltán, a párt országgyűlési képviselője. Ezzel szemben

a Nemzeti Népegészségügyi Központ már korábban, december 31-én közzétette az oltási terv alapján készített lakossági tájékoztatót

– amelyről lapunk isbeszámolt. Vagyis a Gyurcsány-párt olyan oltási tervet hiányol és követel, amely már napok óta a lakosság rendelkezésére áll.

Magyarország december 26-án megkezdte a védőoltások beadását, az oltási sorrendben a fertőzésnek leginkább kitett egészségügyi dolgozók az elsők. Jelenleg is 21 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók oltása.

Ahogy újabb vakcinaszállítmányok érkeznek, újabb célcsoportok következnek, többek között az idősotthonokban lakók és dolgozók, a védekezésben részt vevő rendvédelmi dolgozók, az idősek, a krónikus betegek és természetesen a lakosság. A védőoltás önkéntes és ingyenes, azt teljes mértékben a kormány finanszírozza - közölte a Fidesz-frakció.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.