Politika

Botka: "Magyarország problémája nem a bevándorlás, kultúránkat romboló migráns egy sincs"

Botka: "Magyarország problémája nem a bevándorlás, kultúránkat romboló migráns egy sincs"

2019. május 17., péntek
Botka: "Magyarország problémája nem a bevándorlás, kultúránkat romboló migráns egy sincs"

Nem szűkölködött az ígéretekből Botka László, aki a Városháza előtt tartotta kampánybeszédnek is beillő ünnepi köszöntőjét.

Szeged szabadságát helyezte beszéde első felének középpontjába Botka László polgármester abból az alkalomból, hogy Szeged 300 éve kapta vissza szabad királyi városi rangját. A Városháza előtti téren megtartott ünnepségen a szocialista politikus azt mondta, "a háromszáz éve elnyert szabadságért újra és újra meg kellett és meg is kell küzdeni." Emlékeztetett, dúltak háborúk, forradalmak, pestis és az évezred árvize, de a szegediek mindig felül emelkedtek a bajokon. Szerinte nincs még egy ilyen összetartó közösség az egész országban, mint Szegeden, mert "minél nagyobb a baj, annál jobban összekapaszkodnak".

Botka László az ünnepi közgyűlésen 2019. május 17-én (fotó: Kovács Ferenc)

Mik a 21. századi kihívások, mi a feladtunk itt és most - tette fel a kérdést saját magának Botka László, aki nem meglepő módon meg is válaszolta azt. Mint mondta, az a fontos, hogy "gyermekeink és a szegedi fiatalok is otthon érezzék magukat városunkban, és ha külföldre is mennek, örömmel térjenek vissza." "Magyarország problémája nem a bevándorlás, hanem a kivándorlás, 600 ezren hagyták el hazánkat, kultúránkat romboló migráns pedig egy sincs" - fogalmazott. Ezt követően Botka László elkezdte felsorolni azokat az intézkedéseket, amelyek szerinte a szegediek érdekében születtek; majd azt mondta, Szeged lesz az ország legegészségesebb és legzöldebb városa.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.