Politika

Toroczkai zászlót bontott és pártot alapított – Dúró Dóra képviselő marad- FRISSÍTVE

Toroczkai zászlót bontott és pártot alapított – Dúró Dóra képviselő marad- FRISSÍTVE

2018. június 23., szombat
Toroczkai zászlót bontott és pártot alapított – Dúró Dóra képviselő marad- FRISSÍTVE

Megalakult a Mi Hazánk Mozgalom és a jövőben pártként működik- jelentette beToroczkai László az Ásotthalmon tartott zászlóbontó gyűlésén.

Toroczkai László hangsúlyozta, azért jöttek ma Ásotthalomra az ország minden részéről, hogy valami újat kezdjenek, amivel meg tudják védeni az országot és építeni tudják a hazát.

A Jobbikból kizárt politikus a szervezet zászlóbontó nagygyűlésén azt mondta, a bajtársi közösséget a haza felemelése hozta össze. Céljuk pozitív jövőképet nyújtani, olyan országot teremteni, ahonnan nem elmennek, hanem ahová visszaköltöznek a magyarok.

"Olyan Magyarországot szeretnénk Európában, amely fehér szigetként megmarad, ha lesz Európai Unió, akkor is, ha eltűnik, akkor is" - hangsúlyozta Toroczkai László.

Úgy fogalmazott, hogy a mozgalom programját az elmúlt 20 év határozta meg, de alapja Szabó Dezső egy gondolata: "Minden magyar felelős minden magyarért!". Toroczkai László a megoldandó feladatok közt említette a többi közt a népesség fogyásának megállítását, a kivándorlás okainak megszüntetését, az Európa iszlamizációja elleni fellépést, sarcok helyett az igazságos közteherviselés megteremtését, a devizahitelesek, a bankok által megkárosított százezrek ügyének rendezését.

"Ma eldöntöttétek, Dúró Dóra vállalja a Mi Hazánk szolgálatát a magyar országgyűlésben, én pedig vállalom, hogy zászlót bontunk és bejelentem a Mi Hazánk, mint új politikai erő megalapítását"

– mondta Toroczkai László, aki ezután ténylegesen zászlót bontott.

Az új mozgalom vezetője, utalva a 2006 és 2010 közti időszakra– amikor gyakorlatilag ugyanezekkel a szimpatizánsokkal együtt több tüntetést is szerveztek és hangosan fejtették ki kritikájukat– azt mondta, hogy nem csak 2006 és 10 között kellett az első sorba állni, ma is kell, aki az első sorba mer állni. – Sokszor akarták elvenni a hazánkat a történelem során, mindig megvédtük. Most is készen állunk arra, hogy megvédjük és építsük ezt a hazát. Vár a munka minket, induljunk el együtt a régi és egyben új utunkon. Ez a mi hazánk, fel a győzelemre!– zárta beszedet Toroczkai. A nagygyűlést levezető Novák Előd, akit évekkel ezelőtt Vona Gábor zárt ki a pártból,hangsúlyozta, hogy színtelen, szagtalan pártnak nincs jövője. Akorábbi országgyűlési képviselő elmondta, hogy az elmúlt hónapokban országosan 51 önkormányzati mandátumot vesztett a Jobbik, köztük több polgármester és megyei közgyűlési tag hagyta el a pártot, és még sokan, akár teljes frakciók is fontolgatják ezt a lépést. Dúró Dóra, a Jobbik frakciójából kizárt országgyűlési képviselő úgy fogalmazott,

a pártban a trikolor helyett a szivárvány vette át a szerepet, ezért nem mond le a parlamenti mandátumáról.

Kijelentette, olyan közösség építésében kíván részt venni, amely nemzetstratégiai kérdéseket semmilyen körülmények között nem rendel alá politikai taktikázgatásnak, melynek az értékrend az alapja, nem az aktuális közvélemény-kutatás. Szavai szerint nem félnek a kommunizmussal való szembenézéstől, vagy őszintén beszélni a magyarság és a cigányság közötti feszültségről, és arról, hogy az Európai Unió valójában gyarmatosítja az országot. A helyszínen összegyűlt közel 1000 szimpatizáns gyakorlatilag egyöntetűen azért jött, mert kiábrándult a Jobbikból. "A Jobbik már nem az a párt, aki mögé be tudunk állni. Azért vagyunk itt, mert tenni szeretnénk a jövőben is, ehhez viszont új mozgalom kell" – mondta az egyik szimpatizáns néhány perccel Toroczkai László beszéde előtt. Az elmúlt években egyre többen fordultak el a Jobbiktól. Ahogy azt Dobi Zsolt a Szegedmának adott

exkluzív interjújában

is elmondta, nagyon sokaknál Toroczkai László pártból való kizárása, és Dúró Dóra parlamenti frakcióból való kizárása volt az utolsó csepp a pohárban. "Én még a választásokig kitartottam, de már nem voltunk hitelesek, ezt be kell látnunk. Hiteles vezetőkre van szüksége az országnak és úgy gondolom, hogy itt ma elindul valami olyan, aminek végeredményeként hiteles ember kerül az ország élére"– magyarázta az egyik szimpatizáns.

Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere, a mozgalom alapítója résztvevõket köszönt a Mi hazánk mozgalom zászlóbontó nagygyûlésén Ásotthalmon 2018. június 23-án. Toroczkai László bejelentette: a mozgalom párttá alakul.
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Ásotthalmon elhangzott, hogy a következő hónapokban elkészítik a Mi hazánk mozgalom programját, majd társadalmi vitára bocsátják a szervezet alapító nyilatkozatát, melyet a tervek szerint az államalapítás ünnepére, augusztus 20-ra véglegesítenek.

Korábban: A zenés-családi napon a Jobbikból kizárt Toroczkai Dúró Dóra korábbi jobbikos parlamenti képviselővel és Novák Előddel erősítheti platformját, melynek alapító testülete dönt ma a pártosodásról. Toroczkai a Népszavának elmondta, nem veszik figyelembe, hogy hányan jelennek meg, csak a jelenlévők lelkesedésétől függ, hogy pártot alapítanak-e. Ehhez mérten döntenek többen is arról, hogy maradnak-e a Jobbikban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.