Meteor

Nem táncol a hóember: akár 15 fok is lehet szilveszterkor

Nem táncol a hóember: akár 15 fok is lehet szilveszterkor

2022. december 27., kedd
Nem táncol a hóember: akár 15 fok is lehet szilveszterkor

Ha valaki szilveszteri hógolyózásról vagy újévkor táncoló hóemberekről álmodozott, az ne reménykedjen tovább: olyan kora tavaszias időnk van - és lesz is egész héten -, hogy néhol már a hóvirág is nyílik.

Az utóbbi napokban olyan rendkívül meleg, kora tavaszias időjárás köszöntött ránk - épp karácsonykor -, hogy a természet is összezavarodott: több helyen bimbózik az illatos hunyor és a hóvirág, de valahol a fák is virágozni kezdtek.

Bár a tavaszias időjárást egy kedden érkező hidegfront megtöri kicsit, ami miatt szerdán és csütörtökön is 10 fok alatt marad a hőmérséklet, ezt rögtön egy újabb felmelegedés követi majd:

Szilveszterre ismét fátyolfelhős, tavaszi időnk lesz, 10-15 fokos maximumokkal, ami délnyugaton akár 16-17 fok is lehet.

Nem várható számottevő változás újév napján sem: a sok fátyolfelhő mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk, ugyanakkor főleg hazánk északkeleti harmadán erősen felhős, párás területek is lesznek, ködfoltokkal. Számottevő csapadék nem valószínű, a déli, délnyugati szél több helyütt megélénkül, néhol megerősödik.

(via 24.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.