Meteor

Megérkezett a zivatar – videón a szerdai jégeső

Megérkezett a zivatar – videón a szerdai jégeső

2019. május 29., szerda
Megérkezett a zivatar – videón a szerdai jégeső

Jelentős mennyiségű eső zúdult le Szegeden szerdán. A heves esőzés közlekedési fennakadásokat okozott. A városban fák is kidőltek.

A megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat sárga figyelmeztetést adott ki szerdára, a koradélutáni órákban el is kezdtek gyűlni a szürke zivatarfelhők Szeged fölött. Gyuris Ferenc, a Szegedi Magaslégköri Obszervatórium munkatársa megkeresésünkre elárulta, számottevő csapadék várható, de ítéletidőnek nem nevezné a közelgő felhőszakadást.

"Gócok alakultak ki, kilométerenként változhat, hogy hol mennyi csapadék esik. De az biztos, hogy sok milliméternyi eső van benne" – fogalmazott. A következő napokban kitart a meleg idő, de a légkör alkalmas arra, hogy viharok alakuljanak ki, mondta el a szakember. Csongrád megyében fakidőlés és vízeltávolítás céljából riasztották a tűzoltókat. Röszkén lakóépületet veszélyeztetett a hirtelen lezúduló eső, Szegeden több helyen is fák dőltek ki.

A felhőszakadás jégesővel is járt, erről olvasónk Rókuson készített videót.

Fotót is mellékelt az egyik rögtönzött medencéről utcájában.

Az Árkád mellett a nagykörúton is fennakadást okozott a járdát elterítő esővíz.

A Szeged közeli Szabadkán is készült videó az óriási jégesőről.

Újabb videót és fotókat küldtek szerkesztőségünknek a szegedi jégesőről.

Kovács Ferenc fotóriporter munkatársunk a városban járva az alábbi fotókat készítette.

Elöntötte a víz a Honvéd teret is:

Olvasónk, Péter az alábbi videót küldte a Vértó mellől:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.