Kultúra

Nagy István: nekünk, magyaroknak van hitünk, van hagyományunk és van kultúránk

Nagy István: nekünk, magyaroknak van hitünk, van hagyományunk és van kultúránk

2023. augusztus 18., péntek
Nagy István: nekünk, magyaroknak van hitünk, van hagyományunk és van kultúránk

Nagy István agrárminiszter a megnyitón kiemelte: a kiállítás megrendezésével a múzeum fontos küldetést vállalt magára.

A tárlatot megtekintve a magyar rácsodálkoznak arra, hogy mennyi értékünk van, és a külföldről érkezők is láthatják eredményeinket.

Nekünk, magyaroknak van hitünk, van hagyományunk és van kultúránk

mondta Nagy István agrárminiszter, a Hungarikum Bizottság elnöke.

Erre a hármas egységre lehet építeni egy olyan jövőt, ami a 21. században is tartós marad. Hozzátette: ezen a hármas egységen az ékkövek a hungarikumok, amelyek nemzetünk legjavát tudják bemutatni - hangsúlyozta.

Legyünk hát büszkék Szent István ünnepéhez közeledve arra, hogy ily csodákra vagyunk képesek, ily értéket tudunk teremteni

hívta fel a figyelmet.

Ahogy elmondta az agrárminiszter, csaknem 50 olyan hungarikumot emeltek ki, amely az agrárszférához tartozik.

A Büszkeségeink, a Hungarikumok című tárlat összegyűjtve mutatja meg a magyarság kincseit: nyelvünk, irodalmunk, tudományunk eredményeit, az egykori és mai lángelmék teljesítményeit. A kiállításon együtt vannak jelen a történelmi múlt a tudomány és a kultúra teljesítményei, a gasztronómia kiválóságai és a kreatív magyar elme találékonyságai – áll az ismertetőben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.