Kultúra

Újdonság az Újszegedi Színpadon

Újdonság az Újszegedi Színpadon

2022. június 1., szerda
Újdonság az Újszegedi Színpadon

Június 22-én, a Boban Markovics Orkestarral veszi kezdetét a 2022-es Szegedi Szabadtéri Játékok Újszegeden. A színes programok mellett egy fontos újítást kap az újszegedi színpad - írják a szervezők közleményükben.

A Szabadtéri Játékok műszaki vezetője, Várkonyi Miklós elárulta, a minden évben szokásos előkészületek mellett egy eddig példa nélkül való, nagyléptékű munka is megelőzte az évadnyitást Újszegeden.

Az Erzsébet-ligetben található színpadot ugyanis ezentúl tetőszerkezet védi az időjárás viszontagságaitól.

A tetőszerkezet legalacsonyabb pontján 9.5 méterre, legmagasabb pontján 13 méterre magasodik a színpad fölé. A korszerű, európai uniós elvárásoknak is maradéktalanul megfelelő, tűzálló anyagból készült fekete ponyva, noha több darabból állt össze, teljes területében lefedi a színpadi teret.

Barnák László főigazgató elmondta, épp az idei évad műsorstruktúrabeli újítására való tekintettel született meg a döntés a beruházás szükségességéről. Az újszegedi színpadon ugyanis idén főként koncertek lesznek: június 22-én a Boban Markovics Orkestar veszi kezdetét ezeknek, melyet a Budapest Bár, Dés László és vendégei, valamint Rost Andrea, a Csík Zenekar és Presser Gábor követ. Emellett két musical, a Sakk és a Gyöngyhajú lány balladája, és két próza, a Dóminógyilkosság és az Anconai szerelmesek is látható lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.