Kultúra

Varró Dániellel lép fel a Szeged Trombone Ensemble

Varró Dániellel lép fel a Szeged Trombone Ensemble

2018. október 4., csütörtök
Varró Dániellel lép fel a Szeged Trombone Ensemble

Aki szépen tubáskodik címmel Varró Dániel, a Szeged Trombone Ensemble és a STUDIO 5 ad közös estet vasárnap az Uránia Nemzeti Filmszínházban - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

A koncert címe Varró Dániel Aki szépen butáskodik című kötetére reflektál, kifejezvén az íróval való kapcsolatunkat - mondta a műsorban Virágh András Gábor zeneszerző, orgonaművész, a Studio5 tagja, hozzátéve, hogy a zeneszerzőkből álló csoport mind az öt tagja - Virágh András Gábor mellett Bella Máté, Kutrik Bence, Solti Árpád és Varga Judit - Varró Dániel egy-egy versét zenésítette meg, ezeket adják elő a koncerten. A kiválogatott versek egy-egy napszakot festenek le. "A kora reggeltől kezdve az esti elalvásig egy-egy verset zenésítettünk meg és próbáltuk a hangjainkkal elmesélni" - magyarázta a zeneszerző. Az esten közreműködik aSzegedTrombone Ensemble, amelynek Gyivicsán György a művészeti vezetője, valamint Zemlényi Eszter énekesnő is. A hangversenyt Dobszay Péter karmester vezényli majd - mondta. Az ősbemutatóként felhangzó darabok között Varró Dániel olvassa fel verseit a CaFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál programján. Virágh András Gábor kiemelte: az est célja, hogy közelebb hozzák a kortárs zenét a közönséghez, ehhez általuk igényesnek vélt társszerzőket vonnak be műsorukba. A társművészetek bevonása további kapaszkodót adhat a közönségnek a zene megértéséhez - magyarázta a zeneszerző, felidézve, hogy legutóbbi koncertjükre például a képzőművészetet hívták segítségül a Zeneakadémián. (MTI)  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.