Kultúra

Kisközösségek a Somogyiban

Kisközösségek a Somogyiban

2017. január 4., szerda
Kisközösségek a Somogyiban
somogyi_konyvtar01kf

2017-ben a Somogyi-könyvtár központi épületében új kezdeményezésként nyolc alkalmas önfelfedező program indul Helló, ki vagy? címmel elsősorban szinglik számára, a könyvtár fiókhálózatában működő nyitott klubok pedig egész évben, folyamatosan várják az érdeklődőket.

Új év, új szemléletmód, új életstílus! - Karakterek, szerepmegjelenítések az egyediség tükrében

Január 19. (csütörtök) 17 óra – helyszín: Somogyi-könyvtár, első emeleti Zeneszoba

Nyolc alkalmas önfelfedező program indul Helló, ki vagy? címmel a Somogyi-könyvtárban a Szabadegyetem.com Tehetségkutató, Személyiségfejlesztő és Tanácsadó Kft. és a Biztos Holnap Szociális és Kulturális Alapítvány szervezésében. Szinglik figyelem! - Indul az Önfelfedező szinglik klubja! A klubot vezeti:

Dobó Mariann

személyi és életvezetési tanácsadó, pszichológus mentor. Az első alkalom témája: Mi miatt izgalmas az önfelfedezés? Egy kis segítség a „boldogság-portfóliónk”, élettervünk kialakításához. Dobó Mariann az első találkozón azt a pesszimista gondolkodást, szemléletet szeretné „áttörni”, ami miatt néhányan elfordultak az önismerettel foglalkozó előadásoktól, tréningektől. Természetesen érthető, hogy vannak, akik úgy döntöttek, hogy visszahúzódva élik inkább az életüket, hiszen eddig azt tapasztalták, hogy az önismeret csak a hibák feltárásából állhat. Az önfelfedező utazást azonban izgalmassá is lehet tenni. Nagyon sok pozitív pszichológiát képviselő, életvezetéssel foglalkozó szakember véli úgy, hogy az énerőnk megerősítése, a viselkedés megértése a legfontosabb feladatuk, egy olyan fajta útmutatással együtt, amely eredményeképpen az egyén megtalálhatja a legbelső erőforrásait, tehetségét, és még azt is, hogy értékeinek megfelelően milyen életpálya illik hozzá a legjobban. A felismerések, megértések, és az ezeket követő cselekvések által képessé válhat az ember arra, hogy boldogabbá tegye az életét. Bízunk benne, hogy sok embert érdekel saját maga boldogulása, ezen belül „boldogság-portfóliója" kialakításának lehetősége. Várjuk azok érdeklődését, akik szeretnék a saját életüket élni, figyelembe véve a legbelső erőforrásaikat, és természetesen valós igényeiket is. Dobó Mariann neve mostanra már végérvényesen összefonódott a Szabadegyetem.com Tehetségkutató, Személyiségfejlesztő és Tanácsadó Kft. és a Biztos Holnap Szociális és Kulturális Alapítvány nevével. Hiszen cége tulajdonosa, ügyvezető igazgatója és a Biztos Holnap Alapítvány alapítója és elnöke is egy személyben.

Életreform, hobbi, mese, irodalom – kisközösségek a fiókkönyvtárakban

A Somogyi-könyvtár fiókkönyvtáraiban folyamatosan, hónapról hónapra klubok várják új és régi tagjaikat!

Gyerekeknek, kamaszoknak, szülőknek és kisközösségeknek is szerveznek rendszeres programokat a Somogyi-könyvtár fiókjaiban. A város tizenkét fiókkönyvtárában és az Agóra Gyermekkuckóban minden hónapban több mint húszféle klub közül választhatják ki az érdeklődésüknek leginkább megfelelőt a már összeszokott, baráti társaságok tagjai, akikhez természetesen bármikor csatlakozhatnak újabb érdeklődők. Valamennyi klub programja ingyenes. Az alternatív gyógyászat, egészségmegőrzés, életreform témáiról orvosok, természetgyógyászok, szociális munkás, pap és lelkész is tartottak már előadásokat. A hallás- és látássérültek számára speciális programokat szerveznek. A szülői szereppel járó feladatok, valamint az iskolai nehézségek és kudarcok leküzdésére fejlesztő pedagógus és nevelési tanácsadó kínál megoldásokat. A különféle hobbik rajongói is találkozhatnak a fotózásnak, barkácsolásnak, könyvek, tárgyak és úti élmények gyűjtésének, írogatásnak és képzőművészetnek, vagy éppen az eszperantó nyelv tanulásának hódoló klubtársaikkal. A gyerekek mesés és játékos foglalkozások sokaságából választhatják ki a leginkább kedvükre valót. Meseszőnyeg és -tarisznya, Varázskalap és Könyvkirályképző csalogatja az óvodásokat és kisiskolásokat a Somogyi fiókkönyvtáraiban. A fiókkönyvtárak klubjainak részletes kínálatát

ITT

találhatják meg az érdeklődők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.