Kultúra

Paul Maar Hoppláda című mesejátékát mutatják be Szegeden

Paul Maar Hoppláda című mesejátékát mutatják be Szegeden

2015. február 26., csütörtök
Paul Maar Hoppláda című mesejátékát mutatják be Szegeden

Paul Maar író, színpadi szerző, a kortárs német gyermek- és ifjúsági irodalom egyik legfontosabb alakja Hoppláda című mesejátékát mutatják be szombaton a Szegedi Nemzeti Színházban, a premierhez jótékonysági akció is kapcsolódik.

Tóth Miklós

rendező az egyik próba előtt az MTI-nek elmondta, hogy a történet középpontjában a barátság áll. A civódások, veszekedések ellenére nagyon komoly és mély érzelmeket jelenthet egy ilyen kapcsolat. Egy harmadik fél belépése esetén lehet, hogy könnyelműen gondolkodunk róla, és csak akkor fedezzük föl, milyen kincs volt a kezünkben, amikor eltűnni látszik - tette hozzá. Az elsősorban nagyobb óvódásoknak és az általános iskola alsó tagozatába járó diákoknak szóló előadás végére fény derül arra, hogy még a legbecsesebbnek tartott tulajdonunk elvesztését is túl lehet élni, ha a barátság megmarad – közölte a művész. A mulatságos darabban a társulat kiváló színészeit,

Borsos Beátát, Gömöri Krisztiánt

és

Rédei Rolandot

láthatja a közönség. Noha csak három szereplő lép a nagyszínpadra, nem tűnnek elveszettnek a hatalmas térben a

Grosschmid Erik

tervezte díszletek között. "A színészi játék pótolhatja a legvadabb látványt is" – fogalmazott a rendező. A szombati premierrel a Szegedi Nemzeti Színház első vidéki intézményként csatlakozik a Roma Club Alapítvány Egy mosollyal több programjához. A kezdeményezés célja, hogy kulturális élményeket nyújtson olyan óvodásoknak, iskolásoknak, középiskolásoknak és egyetemistáknak, akik nem vagy csak elvétve juthatnak el színházba, koncertre, hangversenyre, kiállításra és más kulturális rendezvényre. A bemutatót százötven szegedi és Szeged környéki hátrányos helyzetű gyerek is láthatja, és utazásuk költségét is a civil szervezet fedezi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.