Kultúra

Saját hangjával lepték meg a jubiláló Gyimesi Kálmánt + FOTÓK, VIDEÓ

Saját hangjával lepték meg a jubiláló Gyimesi Kálmánt + FOTÓK, VIDEÓ

2012. szeptember 7., péntek
Saját hangjával lepték meg a jubiláló Gyimesi Kálmánt + FOTÓK, VIDEÓ

Ötven éve tagja a Szegedi Nemzeti Színház társulatának Gyimesi Kálmán operaénekes, Érdemes Művész, Szeged díszpolgára. A jubileum alkalmából a SZEGEDma.hu és a Telin TV vezetésével a művész tisztelői és barátai egy CD-vel kedveskedtek neki.

„Olyan művészt köszöntünk, aki hosszú időn át cégére volt társulatunknak. Az egyik legjelentősebb baritonistánk, aki a zeneirodalom összes fontos szerepét elénekelte” – köszöntötte a Szegedi Nemzeti Színház évadnyitó társulati ülésén

Gyüdi Sándor

főigazgató a művészt. A SZEGEDma.hu és a Telin TV képviseletében

Oláh János

adta át a

Gyimesi Kálmán

előadásában elhangzó operarészleteket tartalmazó korongot. Egy évvel ezelőtt vetette fel a SZEGEDma.hu munkatársa,

Turi Tibor

, hogy Gyimesi Kálmánnak még nincs önálló lemeze. Oláh János elmondta, bár a művész kevésbé kedveli a lemezt, mert az nem élő, barátai ezzel a gesztussal szerettek volna tisztelegni előtte. A meglepett operaénekes úgy fogalmazott, mást igen, magát nem annyira szívesen hallgatja, mert úgy érzi, tele van hibával, és rögtön észreveszi. Ugyanakkor láthatóan örült az ajándéknak, s mint mondta: olykor-olykor jó visszahallani a 20-30 évvel ezelőtti felvételeket. A Fél évszázad a szegedi színpadon című CD-összeállítás széles körű együttműködés révén valósult meg.

Vajda Júlia

opera-énekesnő irányításával összefogott a szakma, riporterek, tévések, újságírók, és egy 15 számból álló válogatást állítottak össze a művész olyan tisztelőinek támogatásával, mint Vajda Júlia, Gyüdi Sándor és a Szegedi Nemzeti Színház, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft., a SZINT Kft., a Szegedi Vásár és Piac Kft., valamint

Haág Zalán, Kohári Nándor, Rózsavölgyi József

és Oláh János. A hanganyagot a SZEGEDma.hu munkatársa,

Veres Dániel

szerkesztette, a borítótervet pedig kollégánk,

Mórocz Sándor

készítette.

Nézze meg a Telin TV videóját is az eseményről!

http://www.youtube.com/watch?v=gyPpKF3cRec&feature=youtu.be

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.