Kultúra

Elmarad idén a Szegedi Téltemetés

Elmarad idén a Szegedi Téltemetés

2012. február 6., hétfő
Elmarad idén a Szegedi Téltemetés

Anyagi okok miatt idén elmarad a Szegedi Téltemetés - közölte Kémeri Attila, az Ördögszekér Vásárok és Fesztiválok művészeti vezetője. Mint mondta, többi rendezvényük sikertelen lebonyolítása miatt kellett ezt lemondaniuk.

A közleményt alább, változtatás nélkül közöljük. Tisztelt Fesztiválbarátaink! Sajnálattal tesszük közzé, hogy 2012. évi Szegedi Téltemetés elmarad. Összegeztük a várható kiadásokat (közterület használati díj, installáció telepítés, infrastruktúra, őrzés-védelem, kísérőprogramok) és azokat összevetettük a várható bevétellel. Kiadásaink olyan mértékben haladják meg az összbevételt, amit nem tudunk vállalni. Nagyon sajnáljuk, hogy az év első szegedi szabadlevegős fesztiválja nem jön össze. Mi, az Ördögszekér Vásárok és Fesztiválok stábja, sok munkát, fektettünk az idei téltemetésbe, s legalább olyan szomorúak vagyunk, mint Önök. A szervező, előkészítő munka 99 százalékig befejeződött, minden megállapodásunkat vissza kell mondanunk. Megértésükre azért is számítunk, mert a Szegedi Téltemetés, mely csakúgy, mint más rendezvényeink, minden programja ingyenes volt, s már a korábbi években is többnyire veszteséggel zárult számunkra. Megtartásához presztízs okokból ragaszkodtunk, s ezeket a veszteségeket némileg kompenzálták azok a fesztiválok, amelyek nyereséget hoztak. Úgy gondoljuk, hogy ingyenes szabad téri programjainkkal több mint tíz éve erősítjük a város fesztiváljellegét, olyan igényes, ám az utca emberének is tetsző produkciókat mutattunk meg a közönségnek, melyekkel a közönség nagy része egyébként nem találkozott volna. Nem csak önmagunkkal, hanem beszállítóinkkal és közönségünkkel szemben is felelőtlen lépés lenne egy több mint kockázatos fesztivált bevállalni. Egyéb itthoni rendezvényeink – a Szegedi Hídivásár, a Dóm Téri Advent – érdekében is döntöttünk így. A legközelebbi itthoni rendezvényünk, a Szegedi Hídivásár biztos lábakon áll. Szeged Napján, a több mint egy hetes eseménysorozat leglátványosabb két napján, ingyenes kulturális és családi programokkal várjuk el oda Szeged város lakóit és vendégeit. Megértő figyelmüket megköszönve, az Ördögszekér Vásárok és Fesztiválok csapata nevében:

Kémeri Attila

művészeti vezető

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.