Kultúra

Alsóvárosi Borestek – Nektár a vakolóhomokon

Alsóvárosi Borestek – Nektár a vakolóhomokon

2011. november 28., hétfő
Alsóvárosi Borestek – Nektár a vakolóhomokon

Béla Zoltán egyenesen a Kunsági Borvidék Hegyközségi Tanácsának ünnepségéről érkezett Alsóvárosra. Ott rangos, itt hangos elismeréssel fogadták.

Mire jó a „nyári konyha” télen?

Borkóstolásra. Igaz, lassan kinövi magát az érdeklődés, már néhányunknak ácsingózni kellett, de a Napsugaras Borestek ragyogó szervezői ígérik, rügyfakadástól a tornác s az udvar is rendelkezésre áll. Addig meg idejében tessék elindulni...

Bélából Dűne

Házigazdánk (D. I.) a magát botcsinálta bormagyarázónak szerényítő bormagyar, Szegeden nem először (és nem utoljára) vezeti föl az imrehegyi Béla Borászat „Dűne” borsorát. Kiderül az eredetileg saját névvel palackozott termék túl „bélásra” sikeredett. A Duna–Tisza közi hátság sajátos földfelszín formája a homokdűne az ötletadója az igazán találó márkanévnek. Mert, ugye a dűne az még se sík. Magasabbra vágy. Már majdnem domb. Vagy ahogy az itteniek mondják högy. A hegyvidéki az meg mégis csak hegyvidéki. Jobban fogy. Ilyen egyszerű.

Mór megtette kötelességét, Mór mehet...

A hetven hektárral gazdálkodó Béla Borászat többarcú birtokbora az ezerjó. A saját kezelésben lévő birtoktest eredménye egy igazán jóivású, férfiasan markáns bor , melynek iskolázott fajtajellegét a keserű mandula íz és szilaj savak mutatják. Úgyhogy itt az idő az ezerjótérképen rajzszeget nyomni Imrehegyhez.

A Cserszegi fűszerei

Aki még nem tudná milyen fűszerek kellenek a Cserszegihez az most sem lesz sokkal okosabb. Borászunk meséli, hogy kezdő borfesztes korában gyakori kérdés volt a jámbor Széchenyi téri kortyolgatóktól, hogy milyen fűszereket használt. Azóta sok bor lefolyt már a torkunkon és tudjuk a cserszegi titkát: FOGYASZTANI!

Vigyázat szénsavmentes!

Több tételnél is kihallottam, hogy nyomatékkal mondja nem tett hozzá szénsavat. Rá kérdeztem hogy talán így akar kitűnni, hiszen már a csapból is, de nem, a válasz prózai: eleinte sajnálta a divatos befektetést, mostanra meg rájött az Ő borainak NEM KELL!

Szellem és technológia

Természetesen Atyai örökség, s így évezredes mágia birtokosa, pincéstől, fahordóstól, tenger sok munkával egyetemben. Még is az elvégzett technológiai fejlesztéseknek köszönhetően a legmagasabb mércét is megcélozhatja.

Nem szitok a „dobozos”

A BeginBox vita meg igazán felesleges, kivéve, ha közben 2007 -es pinot noirt kóstolhat az ember, mert tényleg több szempontból is gazdaságosabb az ilyen forma kiszerelés. Meg a parafa sem szárad ki. Azért lánykéréshez maradjatok a palacknál.

Munkaajánlat hívatás keresőknek

Szóval, ha szeretnél egy dinamikusan fejlődő, családi pincészet ügyes-bajos dolgaival professzionális szinten foglalkozni és van egy-két diplomád, beszélsz egy-két nyelvet, és elbírsz egy-két pofont amit ez a feladat mér majd rád, akkor, de csak is akkor keresd fel a Kocsis Pál-díj idei kitüntetettjét, állj elé, húzd ki magad és mond: egy életem, egy halálom, én bizony ezt megpróbálom... A többieknek meg ajánlom a Nektárt a vakolóhomokról.

Árpádfia

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.