Kultúra

Új zenés film a Disneytől a fiataloknak

Új zenés film a Disneytől a fiataloknak

2011. május 18., szerda
Új zenés film a Disneytől a fiataloknak

A Disney a High School Musical töretlen sikerén felbuzdulva, újból egy zenés filmet készített kis kamaszoknak: a Limonádé a DCOM (Disney Channel Original Movie) legújabb produkciója, amelyben zene és a tánc mellett hangsúlyos szerepet kap a különböző tini karakterek mindennapi problémáinak bemutatása is. Az új film a máig emlékezetes Nulladik Óra (Breakfast Club) történetéhez hasonlít, csak ezúttal nem Emilio Estevez és Molly Ringwald játszik a főszerepekben, hanem olyan Disney sztárok, mint Bridget Mendler vagy Adam Hicks.

A Limonádé

Mark Peter Hughes

regénye (Lemonade Mouth) alapján készült, amely 2007-ben jelent meg a tengerentúlon, és hatalmas sikert aratott a fiatal olvasóközönség körében. A regény humoros, zenés filmadaptációja azt meséli el, hogyan talált egymásra 5 nem túl népszerű diák, akiknek szenvedélyük a zene, és hogyan alapítják meg Limonádé nevű bandájukat, amely energikus zenéjével a generációjuk hangjává válik. Mindeközben a sokszínű kis csapat arra ösztönzi diáktársait, hogy ne üljenek ölbe tett kézzel, ha nem tetszik nekik az, ahogyan mennek a dolgok (például, amikor elviszik a gimiből a limonádé automatát). Hőseinknek, miközben megismerkednek a zene világával és a nagybetűs élettel, számos akadályt kell legyőzniük: önbizalomhiány, rivalizálás a népszerű Sárlavinával, és harc az iskola vezetőségével, akik nem értik meg őket.

Olvassa tovább a cikket a SZEGEDmaCafé oldalán!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.