Kultúra

Pénteken debütál a Három nővér a Kisszínházban + VIDEÓ

Pénteken debütál a Három nővér a Kisszínházban + VIDEÓ

2011. április 8., péntek
Pénteken debütál a Három nővér a Kisszínházban + VIDEÓ

Április 8-án mutatják be a Kisszínházban Csehov Három nővér című komédiáját. A darabról Bodolay Géza rendező beszélt a Telin TV-nek.

Kosztolányi Dezső

szerint a történet a következő: „három moszkvai lány, három tábornok-árva története, ki vidékre kerül, egy helyőrségi városba, ott csöndesen elszárad, kiábrándul, megöregszik És? Olga tanítónő, aztán igazgatónő. Mása egy gimnáziumi tanár felesége, beleszeret az őszülő ezredesbe, kit áthelyeznek. Irinának, a postáskisasszonynak párbajban megölik a vőlegényét. És? Az élet is elmegy, a fiatalság. Minden elmúlik, változik, semmi sem oldódik meg. És? Az írónak nincs más mondanivalója, sem az, hogy ez helyes, sem az, hogy ez helytelen, semmiféle állítás vagy tagadás, védelem vagy vád." 111 éves darab, mégsem poros vagy elavult; húsba vágóan rólunk szól a történet - jellemezte

Bodolay Géza

, a darab rendezője a Három nővért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.