Kultúra

Sikeres évet zárt a szegedi Kövér Béla Bábszínház

Sikeres évet zárt a szegedi Kövér Béla Bábszínház

2008. június 11., szerda
Sikeres évet zárt a szegedi Kövér Béla Bábszínház

Fotó: Gémes Sándor - SZEGEDma

Az eddig befektetett energia és munka ebben az évadban meghozta az eredményeket is: rengeteg fesztiválmeghívás, százhatvan bemutató és több mint tizenötezer néző - így jellemezte a szerdai évadzáró társulati ülés előtt a most véget érő szezont a szegedi Kövér Béla Bábszínház direktora.

Kövér László(képünkön beszédet mond) kifejtette: a siker végre érezhető volt, annak ellenére, hogy nagyon izgalmas évadot zárnak, hisz a hónapok során talán egy hét sem múlt el úgy, hogy tartani tudták volna magukat a kiírt előadási menetrendhez. Néha akadt egy-egy lebetegedett kolléga, elsősorban azonban a folyamatos fesztiválmeghívások hátráltatták az itthoni munkát. A kis közönség ennek ellenére remekül érezte magát, amit a magas nézőszám is igazol. Ebben az évben olyan bemutatókat is színre vittek, melyek jövőre már bérletes előadásokká válnak. Ezek is nagy sikert arattak. Így például az április 20-án bemutatott Titkok birodalma, melyet eddig csak az óvodások láthattak, de őszre már az iskolás előadás is elkészül. A repertoár része lesz a Sampucli, az irigy perselymalac is, amelyet bemutattak már tavasszal, de csak egy-két vasárnap játszottak. Kövér László megjegyezte: az éves értékelésben, melyet a gyerekek készítettek egy kérdőív segítségével, még azok a darabok is jól szerepeltek, melyekhez az előadók is csak mérsékelt reményt fűztek, azaz minden előadás megtalálta a maga nézőit. A legnépszerűbb produkciók azonban mégis a Jeremiás, a hóember, illetve a Hófehérke voltak. A következő évad feladatai között említette az igazgató - a Reneszánsz Év kapcsán - egy Mátyás királyról szóló darab színpadra állítását, mellyel együtt összesen négy bemutatót terveznek. Az első szeptember utolsó vasárnapján a Napsugár című darab lesz, melyet Adela Moldovan aradi rendezőnő állít színpadra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.