Krimi

Virághagymákkal kereskedve csapta be a megrendelőket

Virághagymákkal kereskedve csapta be a megrendelőket

2023. január 5., csütörtök
Virághagymákkal kereskedve csapta be a megrendelőket

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki közel 200 sértettnek okozott kárt 2020. őszén.

A vádirat szerint a vádlott 2022. nyarán elhatározta, hogy virághagymák – jellemzően tulipán és hóvirág – beszerzésének valótlan ígéretével jut pénzhez. Ennek érdekében a nő közösségi oldalakon hirdette magát és katalógust is küldött az érdeklődőknek azzal, hogy a Hollandiából megrendelt termékeket 5 napon belül szállítja futárposta segítségével, amennyiben a vételárat és a szállítási költséget előre átutalják neki.

A vádlott a hirdetésekben arra is ígéretet tett, hogy a virághagymák szeptember közepén megérkeznek, amennyiben nem, akkor a pénzt visszautalja.

A vádlott 187 sértett esetében a megrendeléseket - azok előre kifizetése ellenére - nem teljesítette és az átutalt vételárat sem fizette vissza. A sértetteknek okozott kár 1200 és 136.000 Ft között mozgott.

A járási ügyészség a vádlottat 187 rendbeli, a sértetteknek okozott kár nagysága szerint minősülő, üzletszerűen elkövetett csalás bűncselekményével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.