Krimi

Forgalommal szemben menekült az autópálya szegedi szakaszán az embercsempész

Forgalommal szemben menekült az autópálya szegedi szakaszán az embercsempész

2022. augusztus 26., péntek
Forgalommal szemben menekült az autópálya szegedi szakaszán az embercsempész

A kukoricásban akadtak rá a rendőrök.

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a férfinak, akit a héten értek tetten embercsempészésen Szeged közelében – közölte Saághy Flóra, a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A megalapozott gyanú szerint ismeretlen személy megbízásából a gyanúsított és társa egy személyautóval szerdán, az esti órákban Domaszék térségébe, egy erdős területre hajtottak, azért, hogy a társaik által a zöldhatáron átsétáltatott külföldieket vegyenek fel és őket tovább szállítsák.

Elindulásukat röviddel követően járművüket a rendőrjárőr ellenőrizni akarta, azonban az elkövetők a megkülönböztető fény-és hangjelzés ellenére nem álltak meg, hanem nagy sebességgel menekülni kezdtek, majd az autópályára forgalommal szemben felhajtottak, melyről a röszkei lehajtónál tértek le.

Itt egy nádas- bokros részen, hirtelen megálltak, és az autóból a gyanúsított és azt addig vezető társa kiugrottak és elfutottak. A gyanúsítottat a rendőrök a közeli kukoricásban bujkálva fogták el – olvasható a közleményben.

A járműben szállított 10, magát török illetve 2, magát szír állampolgárnak valló külföldi az intézkedéskor sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták.

A járási ügyészség a minősített embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a gyanúsított letartóztatásának elrendelését a szökés tényes és veszélye valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélye miatt indítványozta.

Kiemelt képünk illusztráció!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.