Krimi

15 kiló kannabiszt cipelt egy koszovói drogcsempész

15 kiló kannabiszt cipelt egy koszovói drogcsempész

2020. szeptember 24., csütörtök
15 kiló kannabiszt cipelt egy koszovói drogcsempész

A vádirat szerint a vádlott február 27-én Bécsből utazott hazájába, Koszovóba, majd onnan március 10-én indult vissza a család tulajdonában levő gépkocsival. A Koszovóból történt indulást megelőzően ismeretlenül maradt személyek 9 csomagban mintegy 15 kg kannabiszt rejtettek el a vádlott által vezetett gépkocsi csomagtartójában, a pótkereket fedő lemez alatt, a pótkerék tárolására szolgáló rekeszben.

A vádlott március 10-én 18 órakor jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Az útlevélellenőrzést követően elrendelt vámellenőrzés során megtalálták, majd lefoglalták a vádlott által Magyarország területére csempészni szándékozott kábítószert. A vádlott a kannabiszt Ausztriába kívánta szállítani. A vádlottat egyébként az osztrák bíróság kábítószer-kereskedelem előkészítése miatt korábban végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte.

A vádlott által becsempészni szándékozott kábítószer mennyisége különösen jelentős mennyiségnek minősül.

A főügyészség a vádlottal szemben különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat.

A vádemeléskor letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.