Krimi

Meglőttek egy cicát Újszegeden

Meglőttek egy cicát Újszegeden

2018. október 16., kedd
Meglőttek egy cicát Újszegeden

Meglőttek egy családtagnak számító cicát Újszegeden, csak a szerencsén múlt, hogy túlélte. A felháborodott gazda a Facebookon kér segítséget, hogy megtalálják az elkövetőt.

A Bérkert utcai gyógyszertár környékén történt a szomorú eset még szombaton, amikor valaki Katalin macskáját meglőtte. A lövedék az orvosi vélemény alapján majdnem meg is ölte az állatot, ugyanis áthatolt a tüdején, és az egész testén.

„Isteni csoda volt, hogy túlélte. Az orvosi látlelettel meg tettük a feljelentést a rendőrségen ismeretlen tettes ellen.” – írja a közösségi oldalon a cica gazdája.

Katalin arra kéri a posztot olvasókat, hogy ha valakivel hasonló eset történt, akkor jelezzék neki. A nyomravezetőnek pénzjutalmat ajánlottak fel, és volt olyan kommentelő, aki szintén adna pénzt, hogy biztosan meglegyen az állatkínzó.

„Felháborító, ami Szegeden történik. Láttuk a meglőtt cica esetét, és a gazda tökéletesen járt el, hogy feljelentést tett a rendőrségen. Ha megtalálják, már komoly büntetést is kaphat, ugyanis van erre vonatkozó állatvédelmi törvény. Mostanában folyamatosan hallunk mérgezéses esetekről is, és az elkövetők azzal védekeznek, hogy a használt anyag nem méreg, csak távol tartja a kutyát, közben pedig belehalnak ezeknek a szereknek az elfogyasztásába az állatok. Volt aki, azért mérgezett meg egy kutyát, mert zavarta az ugatása.” – mondta el Tünde, a Dél-alföldi Állatvédelmi Őrszolgálat munkatársa. Az esettel kapcsolatban megkerestük a rendőrséget is, ha választ kapunk, frissítjük a cikket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.