Közösség

Milliós adomány érkezett a gyermekklinikának

Milliós adomány érkezett a gyermekklinikának

2021. november 29., hétfő
Milliós adomány érkezett a gyermekklinikának

Még nincs két hete, hogy közösségi oldalán bejegyzést tett közzé Jakab Gusztáv, a szegedi üzletember, amiben a gyermekklinika dolgozói hozzá intézett sorait írta le. Nagy szüksége van a covid-osztálynak számos eszközre, és Jakab tavasszal már eredményes gyűjtést szervezett nekik - ebben bizakodtak most is. Az étteremtulajdonos-autókereskedő egyébként jótékonysági futást is rendezett már a gyermekkorház segítésére, ahol 3,5 millió forintot sikerült összegyűjteni idén.

Összefogtak a szegediek

Még csak holnap lesz két hete, hogy közzé tette a felhívást Facebook-oldalán Jakab Gusztáv, így őt is megdöbbentette, mennyire gyorsan és hatékonyan fogtak össze a szegediek a gyermekkórház covid-osztályának megsegítésére. Eddig 2,3 millió forintot sikerült összegyűjteni, amely hatalmas összeg ennyi idő alatt, és ebből ma 1 millió forint értékben már le is szállított számtalan eszközt Újszegedre - és a másik fele még hátra van.

Íróasztalt, széket, laptopot, nyomtatót, hűtőket, mikrohullámú sütőket, vérnyomás- és lázmérőket, oxigénmérőket és csecsemőmérlegeket vett át hétfőn a gyerekklinika igazgatója, Bereczki Csaba. Mivel a járványügyi intézkedések nem teszik lehetővé, hogy az épületbe a dolgozókon és betegeken kívül más tartózkodjon, az intézmény előtti rögtönzött sajtótájékoztatón Jakab Gusztáv elmondta, ezer forinttól egymillió forintig terjedtek az adományok összegei.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.