Közösség

Az ÁGOTA Játszóház csemetéit is megajándékozta a Mikulás

Az ÁGOTA Játszóház csemetéit is megajándékozta a Mikulás

2017. december 8., péntek
Az ÁGOTA Játszóház csemetéit is megajándékozta a Mikulás

Csokit, ropit és sok egyéb finomságot rejtettek a névre szóló csomagocskák, melyeket vagy egy versikéért, vagy egy ígéretért cserébe vehettek át a vidám gyerekek az ÁGOTA Közösségi és Kulturális Központjában.

A Mikulás figyelmét ezúttal sem kerülték el az ÁGOTA Játszóház apróságai. A totyogósoknak és kamaszoknak is egyaránt személyhez szóló ajándékcsomaggal készült. A zsúfolásig telt teremben szerdán több mint 120 gyermek várta izgatottan a kenderszakállú érkezését. Kis Angelika Csilla két gyermekes anyuka lapunknak elmondta, a gyerekek már nagyon izgatottan várták a december 6-át. – A kis csizmácskákat már tegnap este előkészítették. Sőt, mézeskaláccsal és tejjel várták a Mikulást otthon. Csilla tudatosan készült az ünnepre. – Közösen olvastuk el a Mikulás legendájáról szóló történetet, hiszen nagyon fontos, hogy tudják milyen hagyományokból ered ez a nap – tette hozzá.

A kicsik dallal csalogatták elő a Mikulást, aki természetesen kísérettel érkezett. A krampuszok ugyanis jó segítőnek bizonyultak a csomagok kiosztásakor. A gyermekek vidáman vették át a jól megérdemelt névre szóló csomagocskákat. A kicsik verseket és mondókákat mondtak, a nagyobbak pedig megígérték jövőre is szorgalmasan tanulnak.

– Minden évben igyekszünk biztosítani a névre szóló ajándékcsomagokat, hiszen minden gyermekkel heti szinten találkozunk, ezért személyesen is ismerjük őket – nyilatkozta Kolláth Enikő a játszóház vezetője. Kiemelte, ezzel is igyekeznek a családok válláról levenni a terhet.

Az ÁGOTA Alapítványnak immár 18 éve működik a játszóháza, ahol minden évben óriási várakozás övezi a Mikulás eljövetelét. Kothencz János, az ÁGOTA Alapítvány alapítója portálunknak elmondta, ez az este minden évben egy jó hangulatú, örömteli pillanata a közösségüknek.

– A Csongor téri játszóház rendezvényei iránt egyre többen érdeklődnek, egyre többen látogatják programjainkat. Úgy tapasztaljuk, jó szívvel érkeznek ide, hiszen az itt eltöltött idő megerősíti a gyerekekben a közösséghez való tartozás érzését. Kiemelte, örömmel látja, hogy az apróságokat szüleik és nagyobb testvéreik is elkísérik az eseményre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.