Közlekedés

Jogellenes a vasutassztrájk

Jogellenes a vasutassztrájk

2022. szeptember 1., csütörtök
Jogellenes a vasutassztrájk

Jogellenesnek ítélte a bíróság a szakszervezet sztrájkkezdeményezését - derül ki a MÁV közleményéből, akik üdvözlik a döntést.

Mint írják, a szakszervezet annak ellenére követel bérkompenzációt, hogy a 2021-ben megkötött bérmegállapodás értelmében három év alatt összesen 15,5 százalékkal emelkednek a munkabérek. Hozzáteszik, a MÁV-Volán-csoport 2021-ben ráadásul 200 ezer forint SZÉP-kártya juttatást fizetett minden munkavállalónak, míg 2022-ben 10 százalékkal emelte, 2023-ban pedig további 5 százalékkal fogja emelni a munkabéreket.

- A vasúttársaság a bérmegállapodásban foglaltakat teljeskörűen teljesítette és teljesíteni fogja a jövőben is - teszik hozzá.

Kiemelik, hogy a mozdonyvezetők a MÁV-Volán-csoporton belül és a teljes nemzetgazdaságban is kiemelkedő mértékű havi átlagkeresete meghaladja a bruttó 800 ezer forintot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.