Közélet

ORFK: legyen biztonságos a megemlékezés!

ORFK: legyen biztonságos a megemlékezés!

2023. október 30., hétfő
ORFK: legyen biztonságos a megemlékezés!

Közeleg a mindenszentek és a halottak napja, amikor sokan látogatják meg a temetőket. A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a temetők környékén ilyenkor gyakrabban fordulnak elő gépkocsifeltörések, kerékpárlopások, illetve gyakran lopnak el a sírokról virágot, koszorút, esetleg őrizetlenül hagyott táskát.

Zsúfoltabbak ilyenkor a tömegközlekedési eszközök ezekben a napokban, érdemes különösen figyelemmel lenni, hogy ne essen az ember zseblopás áldozatává. Táskáját soha ne hagyja senki őrizetlenül, értékeit tartsa testközelben, amikor tömegközlekedéssel utazik. Az autóban ne hagyjon látható helyen mobiltelefont ás értékes tárgyakat, mert az kecsegtető lehet a tolvajok számára.

A közúti forgalom ezekben a napokban a többszörösére nőhet. Érdemes időben elindulni, előtte pedig szükségszerű lehet tájékozódni az esetleges forgalomkorlátozásokról, terelésekről. Vezetés közben legyen mindenki türelmes, kerülje a felesleges kockázatvállalást. Autója műszaki állapotát indulás előtt ellenőrizze és vegye figyelembe az őszi időjárási viszonyokat, annak megfelelő sebességet válasszon. Korábban sötétedik, különös figyelmet kell fordítani a gyalogosokra és kerékpárosokra.

A temetők környékén, elsősorban a forgalom segítése és a bűncselekmények megakadályozása érdekében, fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani.

Legyen körültekintő, vigyázzon értékeikre, hogy ez a néhány nap valóban a kegyeletről és megemlékezésről szóljon! - hívják fel a figyelmet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.