Közélet

Elindult országos kampányára az SZTE

Elindult országos kampányára az SZTE

2023. október 31., kedd
Elindult országos kampányára az SZTE

A 47 állomásos, nagyszabású roadshow-n ismertetik az egyetem képzésein felül a felvételi követelményeket és a pluszpontok megszerzésének lehetőségeit is.

A 2024-től bevezetett változások eredményeként, az egyetemek és főiskolák intézményenként és szakonként eltérő felvételi követelményeket határoztak meg. Idén így különösen fontossá vált, hogy a Szegedi Tudományegyetem követelményrendszeréről első kézből értesüljenek az érdeklődők.

Az intézmény munkatársai által a fiatalok és szüleik negyven középiskolában és gimnáziumban nyerhetnek betekintést az SZTE életébe. Hét további helyszínen is jelen lesz a felsőoktatási intézmény, bővítve ezáltal beiskolázási kampányának területeit. Az első ilyen, új állomás a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központ.ahol 2023. november 11-én 10:00 és 14:00 óra között lesz jelent az SZTE delegációja.

A 2024-es beiskolázási kampányban kiemelt szerepet kap az SZTE Pontkalkulátor, amely segítségével a jelentkezők kiszámolhatják a várható felvételi eredményeiket az egyetemen elérhető valamennyi szak tekintetében. Ez segítséget jelenthet a megfelelő szak kiválasztásában, és a jelentkezési sorrend meghatározásában is.

Emellett a roadshow keretében meghirdetett rendezvényekre látogatók tájékozódhatnak a lakhatási lehetőségekről, a hazai és nemzetközi ösztöndíjakról és természetesen a hallgatói életről is, valamint arról, hogy az SZTE-re jelentkezők milyen tevékenységekért, vagy eseményeken való részvételért kaphatnak plusz pontot a felvételi eljárásban.

További információk és a nyílt napok teljes listája a Szegedi Tudományegyetem felvételi oldalán érhetők el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.