Közélet

21 hivatásos és önkéntes tűzoltó egység dolgozott együtt a pénteki vihar alatt

21 hivatásos és önkéntes tűzoltó egység dolgozott együtt a pénteki vihar alatt

2023. október 28., szombat
21 hivatásos és önkéntes tűzoltó egység dolgozott együtt a pénteki vihar alatt


Pénteken délután egy rövid ideig tartó, de erős, viharos széllökésekkel járó zivatarzóna érte el Csongrád-Csanád vármegye szinte teljes területét.

15 óra 22 perckor érkezett a legelső lakossági bejelentés Kistelekről, rövid időn belül több, mint száz segélyhívás érkezett a szegedi főügyeletre. Összesen 140 segélyhívást fogadtak a szegedi főügyelet munkatársai, ebből mintegy 90 helyszínen kellett beavatkozást végezniük a vármegye hivatásos és önkéntes egységeinek. 16 településről jelezték a lakosok, hogy kidőlt fák, lehasadt faágak veszélyeztetik a forgalmat. 23 lakóházban és három közintézményben okozott károkat a vihar (Felgyőn, Kisteleken és Algyőn rongálódott meg az ottani általános iskola tetőszerkezete) - írja a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A bejelentések túlnyomó többsége Szegedről és környékéről érkezett, de sok segélyhívást indítottak a lakosok a vármegye északi részéről is. 

Este nyolc óráig 12 hivatásos és kilenc önkéntes egység folyamatosan dolgozott a vihar okozta károk felszámolásán. Minden, a lakosok által jelzett helyszínen elvégezték a műszaki mentést az esti órákig. Személyi sérülés egyik helyen sem történt.

Ezek azok az önkéntes tűzoltó egyesületek, amelyek nagyban segítették a hivatásos egységek munkáját: 

Sándorfalvi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, 

Kisteleki Önkéntes Tűzoltó Egyesület,

Fábiánsebestyéni Önkéntes Tűzoltó Egyesület,

Szegedi Önkéntes Tűzoltó-és Mentőegyesület, 

Szegedi Tűzoltó-és Vízi mentő Szakszolgálat, 

Rúzsai Önkéntes Tűzoltó Egyesület,

Üllési Önkéntes Tűzoltó Egyesület,

Tiszaszigeti Önkéntes Tűzoltó Egyesület, 

Szegvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.