Közélet

Az önkormányzat házi médiájában lejárató cikket ért tízezer mosoly

Az önkormányzat házi médiájában lejárató cikket ért tízezer mosoly

2023. szeptember 5., kedd
Az önkormányzat házi médiájában lejárató cikket ért tízezer mosoly

Néhány éve még Botka László parlamenti képviselőjelöltje volt Joób Márton, aki 2020 után adócsalási ügyben lett vádlott és egyben kegyvesztett Szeged polgármesterénél. Az addig mintaapaként, mintaemberként, mintapolitikusként bemutatott

Joóbról azóta csak egy jelzőt olvashatunk a Botka László irányította városi médiában: Fidesz-ügynök.

Botka házi szerzője rendszeresen gyártatja a cikkeket, aminek az a célja, hogy egykori párttársát és legfőbb bizalmasát távol tolja magától. A szegedi baloldali városvezetésnél bevett eszközként használt lejárató médiakampány hétfőn újabb fejezettel bővült. A szokásos módszerrel, senkivel és semmivel nem törődve igyekeztek minél több emberen fogást találni.

Nézzük meg mindezt működés közben.

A hétvégén az Újszegedi Vidám Napokon fiatal és idős együtt szórakozott. Az ingyenes vidámpark tízezer embert csábított Újszegedre. Külön meghívót senki nem kapott, a főszervező Joób Márton mindenkit szívesen látott. Igaz ez a baloldali képviselőkre és a polgármesterre is, de ők csak válogatott "közönség" előtt mutatkoznak szívesen.

Sem gyerekben, sem felnőttben nem merült fel, hogy a független önkormányzati képviselő ezt a jobb- vagy baloldalnak, és jobb-vagy baloldaliként szervezte meg.

Szeged parlamenti, önkormányzati képviselői ugyanúgy kilátogattak az eseményre, mint sokan mások, például közéleti személyek, sportolók. A közösségépítő programmal, a szervező Joób Márton a legfontosabbat adta a mai világban: önfeledt, mosolygós vidám pillanatot kicsinek, nagynak, kormánypártinak és ellenzékinek.

Ez az ami nem tetszett a polgármesternek, aki rögtön megíratta az újabb cikket, amiben a házi szerzője egyszerre legalább három emberbe állt bele:

  • - Joób Márton független önkormányzati képviselőbe, mert fideszeseseket is beengedett a rendezvényre, és egyébként is már ezerszer megírták róla, hogy fideszes
  • - Mihálffy Béla kormánypárti parlamenti képviselőbe, aki kilátogatott a rendezvényre és politikai haszonszerzés nélkül megköszönte Joób Mártonnak, hogy közel tízezer embernek csalt mosolyt az arcára

De talán a legfurcsább, hogy az egészbe behúzott egy megbecsült sportolót, akinek egy közös fénykép volt a „bűne”

  • - Bodó Richárdba, az OTP Bank-Pick Szeged válogatott kézilabdázójába, aki a korábbi ismeretségük okán közös fényképre állt össze a kormánypárti képviselő Mihálffy Bélával

Utóbbi esetben azt sejteni, vagy sejtetni, hogy politikai állásért kuncsorog a sportoló, vagy a politikus ugyanilyen ajánlattal keresi meg egy családi rendezvényen... az politikai analfabétizmus, vagy merő rosszindulat... A három emberben ugyanis egyetlen közös pont van csupán: jól érezték magukat egy politikától teljesen független rendezvényen, amit ráadásul egyikük szervezett.


Talán ez az ami a leginkább

rámutat arra a gátlástalan lejárató munkára, amit a szegedi baloldal bárkivel és mindenkivel szemben használ, ha nem bólogat Szeged első emberének szavát hallván.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.