Közélet

A jövő héten elkezdik javítani a rakpart két feljáróját

A jövő héten elkezdik javítani a rakpart két feljáróját

2023. szeptember 1., péntek
A jövő héten elkezdik javítani a rakpart két feljáróját

Hétfőn állagmegóvási és felújítási munkák kezdődnek a Huszár Mátyás rakparton, amelyekről pénteken Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester tájékoztatta a nyilvánosságot. A közgyűlés az éves költségvetés tárgyalásakor döntött arról, hogy forrást biztosít a rakpart felújításának elkezdésére - számolt be a Délmagyar.

A rakpart feljáróinak vasbeton szerkezetei az elmúlt évtizedekben elöregedtek, korrodálódtak, porladni kezdtek, alsó részük balesetveszélyessé vált a hulló betondarabok miatt.

A két feljárót más-más kivitelező javítja majd, a Belvedere-nél lévő költsége 14 millió, az árvízi emlékmű felőli pedig 17,2 millió forint. A munkálatok nem zavarják majd a rakpart forgalmát.

A graffitimentesítés költsége 5,8 millió forint, és a szeptember 11-i héten kezdődik. Az árvízi emlékmű környékét fedő, töredezett díszburkolat cseréjéhez pedig jelenleg folyik az anyagbeszerzés, a tervek szerint ősszel ez a felújítás is megvalósul.

A teljes cikk ITT olvasható.

Borítókép: Délmagyar / Karnok Csaba

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.