Közélet

Folytatódik a kánikula

Folytatódik a kánikula

2023. augusztus 25., péntek
Folytatódik a kánikula

Sok napsütésre számíthatunk továbbra is, de északon megnövekedhet a fátyol- és a gomolyfelhőzet. Kicsi az esély csapadékra. Marad a rekkenő hőség 30-36 fokos maximumokkal. – írja aköpönyeg.hu

Folytatódik a kánikula. A tartós hőség leginkább az időseket és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel, valamint fokozódik a fülledtség, ami jelentős terhet ró a szervezetre. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. Erős lesz az UV sugárzás, valamint a hőguta, kiszáradás és leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást.

Szegeden a mai várható hőmérséklet 36 Celsius-fok körül alakul. A hétvége folyamán még melegebb, 37-38 fok érkezik. Majd jövő hét elején várható a csapadék és egy nagyon apró lehűlés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.