Közélet

Három társasház is épül Újszegeden

Három társasház is épül Újszegeden

2023. július 20., csütörtök
Három társasház is épül Újszegeden

Török Csongor jegyzi a társasházak terveit, aki például a Tavasz Tower felújítását is tervezte. Nevéhez fűződik a Goodwill Pharma új irodaházának és a Bocskai utcai emeletráépítésének terve is. Korábban már az újszegedi telekre rajzolt egy tanulmánytervet az építész egy planetárium formájában, azonban ez sosem valósult meg.

Nem egyetlen épület fog ide épülni a telek adottságai miatt, hanem három létesítmény szorosan egymás mellett helyezkedik majd el. Egy közös, viszonylag zárt belső udvaruk lesz majd. Az udvar alá egy mélygarázs épül, amelynek a lejárója a Pillich Kálmán utca felé néz.

A társasházak tégla hatású burkolatban jelennek majd meg, a környezetbe illeszkedő módon. A világosabb tégla szín passzol a szomszédos épülethez, illetve a Szeged-Újszegedi Református Egyházközösség templomának stílusához. A látványtervek alapján látható, hogy az ablakoknál a Bocskai utcai tetőbeépítés stílusát alkalmazzák.

Az utca felé néző forma hagyományos sátortetős kialakítású lesz. Az erkélyek olyanok, mintha egy megbontott test bordái lennének, vélhetően nem lesznek leburkolva, látszóbetont alkalmaznak. A tetőt lemez fogja fedni, helyenként az első emeletig lelógva. Az épületek rendelkeznek tetőtéri szinttel is a tervek szerint.

Borítókép: ÉTDR

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.