Közélet

20. nyári táborát tartotta meg a Szeged-Csanádi Egyházmegye

20. nyári táborát tartotta meg a Szeged-Csanádi Egyházmegye

2023. július 25., kedd
20. nyári táborát tartotta meg a Szeged-Csanádi Egyházmegye

A Szeged-Csanádi Egyházmegye idén 20. alkalommal tartott nyári tábort középiskolás fiatalok számára a Domaszék-Zöldfás lelkigyakorlatos házban, ahol a visszatekintés és hagyományőrzés mellett kulcsszerepet játszott az előretekintés és az újraszínezés, újragondolás.

Serfőző Levente ifjúsági referens idén arra kereste a választ, miben tud az egyházmegyei tábor többet adni; mik az értékei, illetve a megkülönböztető jegye, ami a jövőben is vonzóvá teszi a tábort a fiatalok számára.

Úgy véli a kezdeti irány jó, kell a találkozási lehetőség, az élmények, de mellette kell a tartalom, az értékalapú témák, olyan kérdésfelvetések, melyek érintik a fiatalok hétköznapjait. Ezeket kell elővenni, megbeszélni, meghallgatni a fiatalok kérdéseit, együtt keresni a válaszokat, és érthetővé tenni számukra az evangélium iránymutatását.

Az idei eseményen az 50 táborozó beszélgetéseken, lelkinapon, Face2face imaesten, előadásokon, tanúságtételeken, kirándulásokon és számos sportban, illetve játékban vett részt.

A „Színezd újra” mottó jegyében a szónok arra mutatott rá, mindenkinek magának kell újragondolni életét, s változtatni azon, ezáltal újraszínezni.

Borítókép: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.