Közélet

Ma tért vissza Szegedre Szabó Bálint és már készülődik a politikai visszatérésére

Ma tért vissza Szegedre Szabó Bálint és már készülődik a politikai visszatérésére

2023. június 30., péntek
Ma tért vissza Szegedre Szabó Bálint és már készülődik a politikai visszatérésére

225 nap fogvatartás után, egy hete szabadult Szabó Bálint, miután lemondott tárgyaláshoz való jogáról és beismerte bűnösségét. A szegedi képviselő a mai napon visszatért városunkba, egy lángosozás után pedig élőben jelentkezett be közösségi oldalán.

A vádirat szerint 2022. szeptember 21-én a Terrorelhárítási Központ Személyvédelmi Igazgatóságának állományába tartozó hivatásos rendőrök az M5-ös autópálya irányából a Gyáli út irányába – három gépjárműből álló – konvojban haladva személyi védelmi szolgálatot láttak el. A képviselő nagy sebességgel hajtott a konvoj után úgy, hogy az utolsó jármű mögött a megfelelő követési távolságot nem tartotta be. Miután utolérte a konvojt, erőszakkal, fenyegetéssel akadályozta a rendőrök által végrehajtott személyvédelmi intézkedést, a közúti közlekedés szabályait megszegve több alkalommal is mások életét veszélyeztette.

Továbbá Szabó Bálint egy tüntetésen hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntettét is elkövette. 

A képviselőt végül 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélték, amit a bíróság négy évre felfüggesztett próbaidőre. A vezetéstől pedig hat évre tiltották el.

Szabó Bálint a megszokottnak megfelelően élőben jelentkezett be közösségi oldalán, ahol sikerült szinte minden korábbi - apjától származó - állítását megcáfolnia. Mint korábban megírtuk, Szabó Bálint apja elmondása alapján a szegedi képviselő megtört a börtönben. Bár elismerte, hogy megroppant, de kiemelte, hogy nem tört meg "Orbán Viktor börtönében."

A börtönből akkor azt is üzente apján keresztül, ha kiengedik a börtönből, akkor felhagy a politizálással - ennek mondjuk már két hete, még a börtönben ellent mondott, amikor bejelentette, ha Botka László nem a tárgyalása időpontjára rakja a közgyűlést akkor részt vesz rajta és már júniusban visszatér a politikába. A polgármester azonban nem adta meg számára ezt a lehetőséget, a szegedi botrányhősnek várnia kell az őszig a közgyűlésbe való visszatéréshez.

Szabó Bálint a mai élőzése elmondta, direkt módon még nem tér vissza a politizáláshoz, illetve úgy ahogy korábban tette, lehet már soha nem is fog.

Gyűjtöm nyilván az erőt és készülök a visszatérésre"

- fogalmazott. Hozzátette, ez után nem valami ellen fog harcolni, hanem valamiért.

A képviselő azt is elmondta, a jövőben azokat fogja segíteni, akik "egy jobb, egy szebb és egy élhetőbb országért" küzdenek. Ezzel kapcsolatban próbáltuk elérni Szabó Bálintot, hogy ez alapján az országos politikába is visszatervez-e térni, azonban a telefonszáma már megszűnt. Amennyiben levelünkre válasz érkezik, frissítjük cikkünket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.