Közélet

Dr. Dux László professzorral tartott beszélgetést Korponyai Ernő

Dr. Dux László professzorral tartott beszélgetést Korponyai Ernő

2023. május 1., hétfő
Dr. Dux László professzorral tartott beszélgetést Korponyai Ernő

Német Ferenc, Halkó Petra és Hoppál Hunor után Korponyai Ernő képviselő beszélgetett Dr. Dux László professzorral, a Gál Ferenc Egyetem rektorával a majálison.

A beszélgetésen szóba került, hogy az egyetemeken balliberális dominancia jellemző, de a professzor kiemelte, hogy az extrém liberális szellem csak Nyugaton alakult ki, ahol megtörtént eset, hogyha egy oktató kijelenti azt a tényt, hogy két nem létezik, akkor kirúgják. Ezzel kapcsolatban Korponyai Ernő szerint érdemes elgondolkodni, hogy akárhány nem is létezik a liberálisok szerint, végső soron mégiscsak nőgyógyászhoz vagy urológushoz mennek az érintettek, nem valami máshoz.

A képviselő és a professzor egyetértésben beszéltek arról, hogy a baloldal által sokat támogatott egyházi fenntartású oktatási intézményeknek számos előnye van. Dr. Dux László kiemelte, téves az a baloldali vélekedés, hogy az egyház elbitorolná az ingatlanokat. Emlékeztetett: amennyiben az egyház befejezi a szociális munkáját egy épületben, legyen az oktatási vagy gondozási célú, abban az esetben vissza kell adja az ingatlant az eredeti tulajdonosnak.

https://szegedma.hu/2023/05/ep-valasztasrol-haborurol-es-migraciorol-beszelgettek-a-majalison

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.