Politika

EP választásról, háborúról és migrációról beszélgettek a majálison

EP választásról, háborúról és migrációról beszélgettek a majálison

2023. május 1., hétfő
EP választásról, háborúról és migrációról beszélgettek a majálison

Május elsején, a Fidesz-sátorban Német Ferenc önkormányzati képviselővel beszélgetett Halkó Petra, a Századvég vezető elemzője és Hoppál Hunor, a korábbi PestiTV műsorvezetője.

A beszélgetést egy Szegedet és térségét kifejezetten érintő témával kezdték, a migrációval. Halkó Petra téves hozzáállásnak tekinti az Európai Unió azon álláspontját, hogy a demográfiai- és munkaerőproblémát migránsok importálásával próbálják megoldani a nyugati országok. Kiemelte, már 2000-ben született az EU-nak tanulmánya arról, hogy

évente egy millió bevándorlóra van szüksége az EU-nak, ha fennakarja tartani a lakosságát és gazdaságát.

Hozzátette, a nagyfokú bevándorlást nem tudják kezelni a nyugati államok, sikertelenek az integrációs próbálkozások, továbbá a kialakult multikulturális társadalomban csökkent a közbiztonság is. Az elemző rávilágított, ha működő megoldás lenne a migráció, akkor nem erőltetné a brüsszeli vezetés a kvótarendszert.

Megvásárolt percemberek állnak az EU élén

- hívta fel a figyelmet, amely részben megmagyarázza miért haladnak ilyen irányba.

Német Ferenc kérdésére elmondta Halkó Petra - aki több évet töltött nyugati országokban - az Európába érkező migránsok a nyugati társadalom alsó rétegébe épültek be, amely önmagában is feszültséget teremt. Tapasztalatai szerint ez a közhiedelemmel ellentétben fennálló, kirekesztő magatartás tetézi. Kiváltképp kirekesztőnek a franciákat tartja, amelyet személyesen is tapasztalt, amikor a francia kormány ösztöndíjasaként tanult Franciaországban.

Az Európai Unió felvett közös hitelt a gazdaság újraindítására, amit a magyar adófizetők is fizetnek, mégsem kapja meg Magyarország a neki járó forrást. Eközben az EU finanszírozza az ukrajnai háborút

- világított rá Német Ferenc. Hoppál Hunor kiegészítette azzal, hogy a DK-s Molnár Csaba eközben nyíltan beszél arról, hogy meg kell akadályozni a Magyarországnak járó kifizetéseket, de emlékeztetett, a momentumos Cseh Katalinnak is volt több, hasonló kijelentése.

A 2024-es EP választás sorsdöntő lehet.

A következő EP választás nem csak az EU-s források kifizetésében hozhatnak változást, hanem az ukrajnai háborúra is hatással lehet. A beszélgető felek egyetértettek abban, hogy nincs olyan uniós tagállam, amelynek a lakossága támogatná a háborús kiadásokat, illetve az ukrajnai háború elhúzódását.

Német Ferenc azzal zárta a beszélgetést, hogy a választók kezében van a döntés, hogy háború vagy béke lesz.

A következő beszélgetés Korponyai Ernő és Dr. Dux László professzor között zajlott:

https://szegedma.hu/2023/05/dr-dux-laszlo-professzorral-tartott-beszelgetest-korponyai-erno

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.