Közélet

Kettős vereséggel búcsúzott a Szeged a Bajnokok Ligájától

Kettős vereséggel búcsúzott a Szeged a Bajnokok Ligájától

2023. március 30., csütörtök
Kettős vereséggel búcsúzott a Szeged a Bajnokok Ligájától

Egy valami már a meccs előtt biztos volt: a Pick Szeged még egyszer olyan gyatrán, mint egy hete nem tud játszani. Egy valami pedig sejthető, hogy az első meccsen elszenvedett tizenhárom gólos vereség gyakorlatilag eldöntötte a továbbjutást. Eddig egyszer fordult elő, hogy tizenhárom gólos hátrányból tovább tudott jutni egy csapat a férfi BL-ben: a szlovén Celje vitte véghez ezt a bravúrt 2004-ben a spanyol Ademar León ellen, majd az idény végén meg is nyerte a legrangosabb európai kupasorozatot.

A hazaiak keretéből Omar Jahja és Kentin Mahé hiányzott, a vendégeknél Luka Stepancic nem volt ott a csapatban.

A két csapat meccsén megszokott telt ház fogadta a csapatokat, a súlyos vereség ellenére legalább száz szegedi is ott volt a lelátón. A kezdés után 58 másodperccel Imanol Garciandia góljával először jutott vezetéshez a Szeged, sokáig azonban nem örülhetett ennek, mert rögtön egyenlítettek a hazaiak. Az első kilenc percben felváltva estek a gólok, majd Bánhidi Bence kapott kétperces kiállítást, amit ki is használtak a veszprémiek. Megléptek három góllal, és tartani is tudták az előnyüket, sőt, a félidő felére még egy góllal meg is toldották. (15. perc: 12-8)

Gyorsan sikerült rendezni a sorokat szegedi oldalon, a támadások egy pillanat alatt pontosabbá váltak és a védelem is jobban zárt. Nem is tudtak mit kezdeni ezzel a veszprémiek, a kékek pedig visszajöttek egy gólra. Jött is az időkérés Momir Ilictől. Az egyenlítésre is megvolt a lehetősége a Picknek, de az kihasználatlan maradt. A félidő utolsó öt perce úgy indult, hogy megint meglépnek a veszprémiek, de most résen voltak a szegediek és a szünetre visszajöttek egyetlen gólra. (I. félidő: 17-16)

Remek ritmusban kezdte a második játékrészt a Pick. Kent Robin Tönnensen góljaival, Mirko Alilovic pedig védéseivel tett sokat azért, hogy 36. percben átvegye a vezetést a Szeged, ráadásul két góllal. Keményen meg kellett dolgoznia vezetésért, de nem vigyáztak rá kellően, elég volt néhány apró hiba és 39. percben már két gólos hátrányban kellett időt kérnie Juan Carlos Pastornak. Nem sikerült azonban megállítani a bakonyikat, olyannyira nem, hogy akárcsak az első félidőben a félidő felére megléptek négy góllal. (45. perc: 27-23)

Most nem sikerült megállítani a hazaiakt, akik minden hibát kiméletlenül kihasználtak és a hajrára már hat találattal vezettek. Elkezdett nyílni az olló és az 50, percben amikor hét találatra nőtt a különbség, összesítésben már húsz gól volt a veszprémi előny, amit a szurkolók rá is számolták a kékekre. A szegediek megpróbáltak faragni a különbségen, de ahhoz pontatlan volt a játékuk, hogy lényeges változást hozzon. Így végül a Veszprém a második meccsét is nagyon magabiztosan nyerte meg. (Vége: 38-35)

Bánhidi Bence értékelte a meccset.

Telekom Veszprém–OTP Bank - PICKSzeged 38–33 (17–16)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, a 8 közé jutásért, visszavágó. Veszprém, Veszprém Aréna, 5210 néző. Vezette: C. Bonaventura, J. Bonaventura (franciák).
Telekom Veszprém:Cupara – Gas. Marguc 7/4, Rémili 1, R. Lauge 9, Pesmalbek 2, Elderaa 4, Strlek 5.Csere:Corrales (kapus), Ligetvári 2, A. Nilsson 2, Sipos 1, Ilics Z. 3, Vajlupov 2, Elísson, Lukács P.Vezetőedző:Momir Ilics.
OTP Bank - PICKSzeged:Mikler – Radivojevics 6/1, Garciandía 10, Gaber, Bánhidi 3, Bodó 3, Martins 4.Csere:Alilovic (kapus), Frimmel 1, Rosta 1, Mackovsek, Szita 2, Bombac, Tönnesen 2, Blonz 1.Vezetőedző:Juan Carlos Pastor.
Hétméteres:5/4, ill. 1/1.
Kiállítás:6, ill. 8 perc.

Továbbjutott: aTelekom Veszprémkettős győzelemmel, 74–56-os összesítéssel

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.