Közélet

Megkezdődott a Házasság hete programsorozata

Megkezdődott a Házasság hete programsorozata

2023. február 13., hétfő
Megkezdődott a Házasság hete programsorozata

Vasárnap kezdődött, és egy hétig tart a Házasság hete, amit Szegeden most is misével nyitottak meg a Fogadalmi templomban. A szentbeszédet ezúttal Tóth András, görögkatolikus pap, mentálhigiénés szakember tartotta, aki a résztvevők szeretteinek, családtagjainak, ismerőseinek ajánlotta a misét.

Magyarországon immár 16. alkalommal kerül megrendezésre a Házasság hete február 12. és 29. között,

a mottója pedig: Szeretetbe kapaszkodva. 

A héten számtalan program keretében azt járhatjuk majd körül, hogyan lehetünk egymás számára a nehézségekben is a szeretetből, összetartozásból, az egymás iránti bizalomból táplálkozó erőforrássá. Hogyan működjünk együtt, hogyan fejezzük ki, hogy hálásak vagyunk egymásért, és hogy miként tudunk a nehézségek idején is a szeretetbe kapaszkodva közösen fejlődni, közösen erőt meríteni a hétköznapok kihívásaihoz.

A Házasság hete üzenete és célja:

Szeretnénk felhívni arra a figyelmet, hogy minden kihívása mellett házasságban élni öröm.

Szegeden idén immár 15. alkalommal kerül sor a programsorozatra. A rendezvények széles körű civil és ökumenikus összefogással valósulnak meg. A főszervezői, koordináló tevékenységet a Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynökségének CsaládKözPontja látja el.

A Házzasság hete proramjait ide kattintva találja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.