Közélet

Kiderült, hol folytatja Palkovics László

Kiderült, hol folytatja Palkovics László

2022. november 15., kedd
Kiderült, hol folytatja Palkovics László

Mint arról a SzegedMa hétfőn beszámolt, elfogadta Palkovics László Technológiai és Ipari miniszter lemondását Orbán Viktor miniszterelnök, ezzel a minisztérium meg is szűnt.

Kedden a honvédelmi miniszter szavaiból kiderült, mi lesz Palkovics László új tisztsége. Szalay-Bobrovniczky Kristóf az MTI-nek kifejtette, a kormány szerkezeti átalakítása újabb lehetőséget kínált ezen a téren is a tárca számára, ezért a jövőben az N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. a Technológiai és Innovációs Minisztériumtól a Honvédelmi Minisztériumhoz kerül.

A társaság vezetését Palkovics László vezérigazgatóként fogja ellátni - mondta el a miniszter.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf ismertette, hogy a Honvédelmi Minisztérium munkájának átszervezése, a tárca feladatainak beazonosítása és kijelölése véget ért.

Hozzátette, a folyamat lezárását jelenti, hogy Novák Katalin köztársasági elnök 2022. november 15-i hatállyal felmentette tisztségéből Maróth Gáspárt, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkárát és az általa vezetett terület is átszervezik a jövőben.

Változás a hierarchiában
A HVG szúrta ki, hogy míg Palkovics László a honvédelmi tárca alá visszaszervezett állami hadiipari fejlesztési holding vezérigazgatója lesz, a honvédelmi tárcától éppen csak távozó Maróth Gáspár államtitkár a kormányfő alá rendelt Katonai Iroda vezetője lehet, így Palkovics fölé kerülhet a hierarchiában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.