Elfogadta Palkovics László lemondását a miniszterelnök

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sajtótájékoztatón jelentette be Gulyás Gergely, hogy

Orbán Viktor elfogadta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter lemondását, és ezzel együtt a minisztérium is megszűnik.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a sajtótájékoztatón azt is bejelentette, hogy

strukturális változtatást hajtanak végre, és megalakul az önálló energiaminisztérium.

A december 1-jével létrejövő önálló energetikai minisztériumot, Lantos Csaba fogja vezetni. Az új minisztérium feladata az energiapolitika egységes irányítása lesz, ezért az Energiahivatal hatásköreinek többségét az új tárca veszi át. A megszűnő Technológiai és Ipari minisztérium iparral kapcsolatos feladatait Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, közlekedési portfolióját Lázár János vezette Építési és Beruházási Minisztérium, valamint Csák János kulturális és innovációs miniszter veszi át.

Palkovics László a lemondását azzal indokolta, hogy egységes portfólióként tekint a tárcára, az önálló minisztérium megalakulását követően nem vállalja a Technológiai és Ipari Minisztérium vezetését. A sajtótájékoztatón Gulyás Gergely elmondta, hogy Orbán Viktor szerette volna meggyőzni, hogy maradjon a minisztérium élén és a kormányban a miniszter, illetve az is elhangzott, hogy Palkovics László munkájára a jövőben is számít a miniszterelnök-a pontos feladata azonban még nem ismert.

Palkovics László 2014-ben lett tagja a magyar kormánynak, akkor az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős államtitkárává nevezték ki, majd 2016-tól pedig a teljes oktatási terület a felügyelete alá került. 2018-ban óta vezette az Innovációs és Technológiai Minisztériumot, majd 2022 áprilisa óta, az újonan alakuló kormányban a Technológiai és Ipari Minisztériumot irányította. 

Előző sztori

Szegeden szelfizett az országjáró Fekete-Győr András

Következő sztori

Embercsempészek lőhettek rendőrökre az M5-ös autópályán