Közélet

Orbán Viktor: Magyarország Európa magányos csillaga

Orbán Viktor: Magyarország Európa magányos csillaga

2022. augusztus 4., csütörtök
Orbán Viktor: Magyarország Európa magányos csillaga

A keresztény értékekről és az amerikai intézmények visszaszerzésének fontosságáról beszélt Orbán Viktor a az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján (CPAC) Dallasban.

A kormányfő beszéde elején arról beszélt, hogy hasonlóan Texashoz, Magyarország Európa magányos csillaga. Hozzátette, Texasban a szabadság, a szuverenitás a legfontosabb, és ezért van Magyarország és Texas között valami hasonlóság. Arról is beszélt: ,,beteljesedett álom", hogy a CPAC-n beszélhet.

Orbán arról is beszélt, hogy ő maga ,,régivágású szabadságharcos", a jelenleg legrégebb óta hivatalban lévő kormányfő.

Ezután a két ország különbségére tért rá, amit legelőször is azzal kezdett: Magyarország nem egy globális szuperhatalom, míg az USA igen.

A baloldali médiára mutogatva megemlítette azt is, hogy egyesek szerint már 2011-ben lerombolta a magyar demokráciát. Mire ő azt kérdezte: ,,hogyan lehet tönkretenni azt, ami egyszer már tönkrement?"

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy az Obama-kormány nagy ideológiai nyomást gyakorolt Brüsszelre, ők pedig Magyarországra. Többek között azt akarták a magyar kormánytól, hogy változtassa meg az Alaptörvényt - emlékeztetett.

Mindezt párhuzamba állította azzal, hogy 1956-ban kezdődött meg a harc a szabadságért, amit végül a magyarok nyertek, és ezért nagy köszönettel tartoznak Ronald Reagennek.

Most azonban - szerinte - a progresszív liberálisokkal karöltve mindennél erősebbek a kommunisták, akiket 2010 óta újra és újra legyőzött Magyarország.

Hangsúlyozta: "az értékeink, úgymint a nemzet, a keresztény gyökerek és a család lehetnek sikeresek a politikai harcmezőn". Úgy látja, a siker kulcsa, hogy százszázalékon harcolnak: "az igazat mondjuk és kiállunk az igazunkért, még akkor is, ha ezért a fél világ támad bennünket". A legfontosabb pedig, hogy bízni kell a zsidó-keresztény tanításokban - tette hozzá. Kiemelte: a mai progresszívok újra megpróbálják leválasztani a nyugati civilizációt keresztény gyökereiről, de ha leválasztják a nyugati civilizációt zsidó-keresztény örökségéről, akkor a legrosszabb dolgok történhetnek meg a történelemben.

Azt is kiemelte, hogy a magyarok voltak az elsők, akik nemet mondtak az illegális bevándorlásra Európában.

,,Magyarországon nem csak fizikai falat épített a kormány a határokon és pénzügyi falat a családok köré, hanem egy jogi falat is felhúztak, hogy megvédjék a gyermekeket az őket célzó genderideológiával szemben." - fejtette ki Orbán. Kitért arra is, hogy a magyarok egy népszavazáson nemet mondtak a szülői beleegyezés nélküli iskolai szexuális felvilágosításra. Közölte, nem számít, hogy a liberálisok mit mondanak. "Mindig azt mondják, hogy veszíteni fogunk, azt mondják, hogy a győzelem lehetetlen", de be kell bizonyítani, hogy tévednek.

Úgy vélte, ez egy kultúrháború, és új életre kell kelteni az egyházakat, a családokat, az egyetemeket és a közösségi intézményeket.

Kiemelte: "Magyarország egy régi, büszke, de Dávid-nagyságú nemzet, mely egyedül áll a Globális Woke Góliáttal szemben", ezért szeretnék megnyerni az amerikai konzervatívok támogatását.

A háborúra is kitért a kormányfő, és legelőször is azt fejtette ki, hogy Ukrajna Magyarország szomszédja, és "teljes mértékben szolidárisak vagyunk velük". a globalista vezetők stratégiája kiterjeszti és elnyújtja a háborút, és egyben csökkenti a béke esélyét. ,,Csak erős vezetők képesek békét teremteni" - mutatott rá.

Hangsúlyozta: amerikai-orosz tárgyalások nélkül sosem lesz béke.

Orbán Viktor úgy fogalmazott:  "barátra és szövetségesre kell találnunk egymásban". Emlékeztetett: idén az Egyesült Államokban félidős választásokat tartanak, azt követően, 2024-ben pedig elnök- és kongresszusi választást. Európában ugyanebben az évben európai parlamenti választások lesznek. Ez a két helyszín fogja meghatározni a nyugati civilizációért vívott csata két frontját. ,,Induljunk és győzzünk." - zárta le beszédét.

(via MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.