Közélet

Elhalasztják az ünnepi tűzijátékot Budapesten

Elhalasztják az ünnepi tűzijátékot Budapesten

2022. augusztus 20., szombat
Elhalasztják az ünnepi tűzijátékot Budapesten

Szegeden már hetekkel ezelőtt teljesen lefújták a tűzijátékot, a fővárosban egy héttel később tartják.

Egy héttel későbbre, augusztus 27-re halasztotta az augusztus 20-i nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs az ünnepi tűzijátékot. A hivatalos indoklás szerint, ami Kovács Zoltán államtitkár Facebook-posztjában olvasható, a 21 órára tervezett tűzijáték biztonságos megrendezéséhez szükséges feltételek - az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb, átfogó előrejelzése, valamint a tűzijáték-, és rendezvényszervezők helyzetértékelése alapján - nagy valószínűséggel nem teljesülnek.

A tűzijáték tervezett új időpontja 2022. augusztus 27. szombat, 21 óra.

Az operatív törzs arról is döntött, hogy a ma 17 órakor kezdődő ünnepi szentmisét a Szent István tér helyett a Szent István Bazilikában tartsák meg. A több, mint 20 helyszínen zajló programsorozat további elemeinek folytatásáról és megtartásáról a helyszínek szervezőinek megítélése alapján döntenek.

A tűzijáték műsoráért egyébként a szegedi születésű Réti Barnabás és Iványi Árpád felel majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.