Közélet

Év végétől prémium vasúti kocsik közlekednek Szeged és Budapest között

Év végétől prémium vasúti kocsik közlekednek Szeged és Budapest között

2022. július 5., kedd
Év végétől prémium vasúti kocsik közlekednek Szeged és Budapest között

Ha valaki Szeged és Budapest között vonatra ül, akkor az InterCity első osztályán sokszor ez a kép fogadja:

A nyolcvanas években luxusnak számító "Komfort kocsi" mára igencsak megkopott kocsijai több InterCity járaton is a legmagasabb szintű szolgáltatást jelentik.

Magunk is tapasztaljuk, olvasóink is jelezték, hogy ez a szolgáltatás cseppet sem utasbarát.

Erre panaszkodnak az utasok:

  • az első osztályon közlekedő a Komfort kocsik minősége nem megfelelő
  • a másodsztályú IC kocsikból kevés közlekedik egy járaton
  • több alkalommal nem működött az IC kocsik hűtése
  • rendszeresek a késések a vonalon

Kérdéseket küldtünk a MÁV sajtóosztályának, ahonnan olyan választ kaptunk, amit a vonattal utazók örömmel fogadnak, sőt, a leírtak alapján akár még új utasokat is csábíthat a vonatra:

NÉHÁNY HÓNAP ALATT 40 ÉV FEJLŐDÉST ÍGÉRNEK

"A Budapest és Szeged közötti InterCity vonatokban közlekedő komfortkocsik utódja már gyártásban van Szolnokon, várhatóan idén év végéig forgalomba állnak ezen a vonalon is új gyártású IC+ kocsijaink. Ezzel egységes, kiszámítható 1. osztályú szolgáltatást tudunk bevezetni.

Valamennyi vonaton elérhető lesz asztalokkal és konnektorokkal felszerelt termes 1. osztályú rész, pihentető utazást biztosító 1. osztályú csendes fülkék, valamint minden korábbinál magasabb utazási élményt jelentő prémium osztályú fülkék is.

Mindezek mellett az Utasellátó bisztrószakaszban is várja az utasokat a vasúttársaság egyszerűbb ételekkel, snackekkel, édességekkel és italokkal."-válaszolták lapunk kérdésére.

Mutatjuk mindezt képekben is:

Fotó: mavcsoport.hu

Azt is megtudtuk, hogy a Vecsés környéki vágányzár menetrendi hatásai miatt mind a szegedi, mind a debreceni vonalon közlekedő IC vonatok számára egy-egy többlet szerelvényt kell kiállítani, továbbá a 2022. június 13-án Ceglédnél történt útátjárós balesetben is megrongálódott két IC minőségű jármű, amelyek a szegedi IC vonatokban közlekedtek, ezek jelenleg a szolnoki járműjavítóban vannak javításon. Ha elkészültek, akkor ez is színvonalemelkedést hozhat a szolgáltatásokban és megszűnnek a nagy késések is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.