Közélet

Haág Zalán az óvodákról érdeklődik

Haág Zalán az óvodákról érdeklődik

2022. május 6., péntek
Haág Zalán az óvodákról érdeklődik

Haág Zalán arról érdeklődött, mi az önkormányzat terve a Sás utcai, a Mars téri és a Napsugár Óvodával. Botka az óvodahelyzetet röviden úgy értékelte, hogy ő nem akar óvodákat bezárni, ugyanakkor az ÓVI jelentése szerint a pedagógusok és a gyermekek száma is folyamatosan csökken az elmúlt években és még tovább fog csökkenni. Ez pedig az önkormányzat számára problémákat okoz. Ennek ellenére hozzátette, hogy egy tucat óvodát felújított. Szabó hozzátette, hogy ugyanennyit be is zárt. Hozzátette, a probléma kezelhető, megérthető lenne, ha felmenő rendszerben kezelné az átszervezést az önkormányzat. Botka szerint most is ez történik., kiemelve, hogy a szülők az óvodapedagógusokhoz szoktak ragaszkodni, ezt pedig figyelembe vették volna és ennek megfelelően a kimenő csoportokat a hozzájuk tartozó óvodapedagógusokkal együtt szervezték volna át a legközelebbi óvodákba őket.

Botka kiemelte, hogy ez most ugyan elmarad, de a pedagógus- és a gyermekcsökkenés problémája továbbra is fennáll és mélyülni fog.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.