Közélet

Orbán Viktor: A következő hónapokban olyasmik történnek majd, amit még senki sem látott

Orbán Viktor: A következő hónapokban olyasmik történnek majd, amit még senki sem látott

2021. november 14., vasárnap
Orbán Viktor: A következő hónapokban olyasmik történnek majd, amit még senki sem látott

Kezdődött a nyugdíjasoknak kifizetett 80 ezer forintos nyugdíjprémiummal. Folytatódik a 13. havi teljes nyugdíj kifizetésével - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz 29., tisztújító kongresszusán tartott beszédében vasárnap.

A következő hónapokban olyasmik történnek majd, amit még senki sem látott - mondta a pártelnökké történt újraválasztását követő beszéde végén Orbán Viktor.

 Kezdődött a nyugdíjasoknak kifizetett 80 ezer forintos nyugdíjprémiummal. Folytatódik a 13. havi teljes nyugdíj kifizetésével. A fiatalok januártól nem fizetnek személyi jövedelemadót, 200 ezer forint lesz a minimálbér és 260 ezer a garantált bérminimum

- folytatta a miniszterelnök, majd hozzátette: hathavi fegyverpénzt kapnak a katonák és a rendőrök. Húsz százalékkal nő az ápolók, a szociális és a kulturális ágazatban dolgozók bére. A családoknak visszafizetik a 2021-ben befizetett adót.

Orbán kihangsúlyozta, a párt fennállása óta hű maradt önmagához, hű Magyarországhoz és annak népéhez, hű a magyar emberekhez. A Fidesz hűséget, hitet és bizalmat jelent, a Fidesz pedig hűséges párt. Az emberek pedig az elmúlt 33 évben a magyarok nagyobb számban szavaztak bizalmat neki, mint bármelyik másik pártnak Magyarország parlamentáris történetében.

Ez kötelez, és amíg bírom és bírjátok, csinálni is kell és csinálni is fogom

Fogalmazott a párt újraválasztott elnöke, amelyet Kossuth Lajos szavaival egészített ki: amíg ez a hűség kitart, Magyarországot a poklok kapui sem fogják megdönteni. Mi sikeresek vagyunk - mondta -, mert amit a Fidesz csinál, az a szenvedélye. "Mi a csúcsra törünk, és oda akarjuk feljuttatni Magyarországot is"

Tizenhat év ellenzékben, tizenhat év kormányon

Orbán Viktor szerint csak rendíthetetlen derűlátással, bizalommal és mély hittel lehet ezt végigcsinálni, és azt mondta: háromféle hazaszeretet van: a szónokló, a búsuló és az alkotó.

A jó szónoklatot nagyra értékeljük, egy kis búsulásért "nem megyünk a szomszédba", de leginkább Klebelsberg Kunó unokái vagyunk, akik az alkotó hazaszeretetben, a produktív életben hisznek

- jelentette ki a Fidesz politikai közösségét jellemezve, majd kifejtette: világos célok nélkül nincs sikeres kormányzás, nincs sikeres ország, és nincs önmagával békében és boldogan élő nemzet sem. Tizenkét éve is egyenesen beszéltek, és világos céljaik voltak. Úgy vélte, egy csődbe juttatott országot vettek át a szocialistáktól, talpra állították és megindították felfelé. "Ez a mi erkölcsi fedezetünk, és ezért kérhetjük egyenes derékkal és jó eséllyel újra a magyar választók bizalmát"

A legfontosabb szövetségesük a valóság

Mennyire másképp van ez a baloldalon és a liberálisoknál, "a mi teljesítményünk az elvégzett munka, az övék az, hogy liberálisok" - fogalmazott. Hozzátette: igaz, hogy egyetlen komoly munkateljesítményt sem tudnak felmutatni, de büszke liberálisok, akiknek abban merül ki a tudásuk, hogy meg akarják mondani másoknak, hogyan kell élni és gondolkodni.

 Orbán Viktor arról is beszélt, hogy ha folytatódik a polgári kereszténydemokrata kormányzás, akkor tíz év alatt újra hatalmas utat tehet meg Magyarország, és felléphet a fejlett országok közé.

Nem érhetjük be azzal, amit elértünk, mert még mindig vannak szegények. Még mindig nem születik elég gyermek. Még mindig nincs mindenkinek jó lakása. Még nem elég se a fizetés, se a nyugdíj. Egész egyszerűen többre van szükségünk. Miért érnénk hát be azzal, amink van?

via MTI / Kiemelt kép: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.