Közélet

GYÁSZ: Meghalt Szersén Gyula

GYÁSZ: Meghalt Szersén Gyula

2021. március 18., csütörtök
GYÁSZ: Meghalt Szersén Gyula

A tragikus hírt a színművész lánya jelentette be közösség oldalán. Szersén Gyula 1940. november 22-én született. Szerepelt az Állami Déryné Színház és a Vígszínház színpadán is, ahonnan felvételi nélkül vették át a Színművészetire a legendás Simon Zsuzsa osztályába. Diplomát 1965-ben szerzett, majd egyből a Nemzeti Színházhoz szerződött, ahol negyven évig játszott. Tehetségét rengeteg különböző szerepben mutatta meg az évtizedek alatt.

A színház falain kívül játék- és tévéfilmekben is gyakran lehetett látni. Szerepelt többek között Gaál István Sodrásban című, 1964-es fekete-fehér filmdrámájában, az 1972-ben bemutatott Hekus lettem című magyar krimiben, illetve abban az Álombrigád című filmben, amit 1983-ban a forgatást követően betiltottak, és csak hat évvel később, 1989-ben tudtak bemutatni. Szersén Gyula állandó mellékszereplő volt a Szomszédok című ikonikus magyar sorozatban, ő volt Etus egyik vevője.

Filmes és színházi munkái mellett a magyar szinkronban vállalt szerepe is jelentős volt. Kellemes orgánuma miatt előszeretettel dolgoztok vele a szakmában. Olyan sztároknak kölcsönözte a hangját, mint Terence Hill, Paul Newman, Charles Bronson, de az elmúlt években az ő hangján szólalt meg David Attenborough is. Szersén Gyula 2018-ban átvehette a szinkronszakma által adományozott Életműdíjat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.