Közélet

Esti mese 2024-ben

Esti mese 2024-ben

2021. január 19., kedd
Esti mese 2024-ben

Kettes számú szülő mesélsz nekem, mert nem tudok aludni. Persze kislán…, izé, hármas számú gyermekem, javítottam gyorsan a mondaton, mielőtt visszacsinálhatatlan kár érné Billyt. Ugye milyen jó nevet találtunk az egyes számú szülővel neki? Olyan uniszex, passzol az összes nemhez, legyen akárhány is, mert én már régen elvesztettem a fonalat. Vigyázni kell, mert az egyes számú gyermekemet majdnem kitették az általános iskolából. Nem elég, hogy hangosan kijelentette, hogy ő állva pisil, mert fiú, de még egy csúzlit is találtak nála a rendőrök, amikor átkutatták a táskáját. Meg kellett ígérnie a feleség…, a frászba már, az egy számú szülőnek, hogy most egy hónapig lányruhában fog iskolába járni és vesz neki genderbabát is, hogy abbahagyja ezt a szexista viselkedést. Szörnyű, mondta a tanerő, hogy 8 évesen még itt tart a gyerek.

Miről meséljek neked kicsim? A két királyfiról, akik összeházasodtak, vagy a transznemű kiscicáról, azt mindig is nagyon szeretted. Most komolyan, transznemű kiscica, ki talál ki ekkora marhaságot. Ezt csak így magunk közt, mert már kevesebbért is félholtra vert valakit az Antifa kerületi kommandója. A saját gyereke nyomta fel, mert az apja, a francba, sosem szokom át, szóval a kettes számú szülő nem akart valamilyen hímnős babát venni neki, „mert attól langyi leszel”, mondta neki a játékboltban és átrángatta a kisautókhoz. A csöppség pedig bejelentette az Antifa gyermekvédelmi osztályán. Szerencsétlen csókát úgy elkalapálták, hogy az átnevelő tábor kórházában ápolták egy ideig.

Kettes számúúúú, miért vagyok én ilyen csúnya fehér? Selypítette a drága gyermek, miközben kinyújtotta magára a nyelvét a tükörben. Tudod Billy, mi egy alsóbbrendű fajhoz tartozunk, azért vagyunk ilyen fakók és nem olyan szép barnák, mint az afroamerikaiak vagy az afrikaiak. Viszont ha majd úgy döntesz, hogy lány leszel és lesz egy fekete férjed, akkor a gyermekeitek szép kávébarnák lesznek, és sosem fogják őket bántani a játszótéren. Megizzadtam, mert nem tudtam, hogy korrektül fejeztem-e ki magam. És mi van, ha kisfiú leszek? Nézett rám nagy szemekkel, miközben egy szivárványszínű plüssdelfint ölelgetett. Uh, hát izé… most megfogott… Mi is lesz akkor? Na, megvan. Akkor egy szép fekete királylány lesz a párod, erőltettem mosolyt magamra. Most komolyan, egy ilyen esti mese már fárasztóbb, mint az egész napi munka. És ha egyik sem akarok lenni? Nézett rám nagy szemekkel. Őőő, izé,… még olyan sok időd van addig eldönteni, de hidd el, minden nagyon jó lesz az életedben.

Wooommm, ratatata, kinyírlak titeket koszos terroristák, hallatszott az ajtó mögül, majd berobbant az egyes számú gyermekem és egyik kezében egy játékautó, másikban egy kitekert végtagú genderbaba, amiből pisztolyt formált ez az anyaszomorító illetve,… na jó, tudjátok mire, kire gondolok. Apu nézd, lelőttem őket, vigyorgott. Apu?, atya ég, de régen hallottam ezt a szót. Na, idefigyelj Leo(na), ugye milyen jó név ez is? Sokat agyaltunk ám rajta. Ilyet nem szabad játszani, az erőszakos és szexista. Megpróbáltam komor lenni és nem mosolyogni, bár nem tudom mennyire sikerült. A hármas számú riadtan nézett ki a delfinje mögül. Gyorsan a kezébe nyomtam egy migráns Barbit, tudjátok, van rajta kis hátizsák, meg lehet hozzá venni létrát és embercsempész furgont. Azzal el lesz egy ideig.

Na, majd adok én neked terroristákat, mondtam zordan és kézen fogtam a kis renegátot. Mit szólnál egy új csúzlihoz? Kacsintottam rá az előszobában. Az klassz lenne apa, akkor lenne egy csúzlim és egy titkunk is, nézett rám Leo komoly gyermekszemekkel.

Georg Spöttle

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.