Közélet

Az SZTE modellváltása Botka személyes veresége - véli a szegedi Fidesz

Az SZTE modellváltása Botka személyes veresége - véli a szegedi Fidesz

2021. január 30., szombat
Az SZTE modellváltása Botka személyes veresége - véli a szegedi Fidesz

"Meghatározó vereséget szenvedett a szegedi baloldal és személyesenBotka László. A szegedi baloldal hazug politikai cirkuszt csinált aSzegedi Tudományegyetem modellváltásából, ám szerencsére nem tudták megakadályozni, hogy történelmi léptékű fejlesztések indulhassanak elaz egyetemen.

Botka László, Nagy Sándor, a momentumos Mihálik Edvin kísérlete elbukott, kísérletük totális kudarc. A szegedi baloldal hazug propagandával el akarta bizonytalanítani a Szegedi Tudományegyetem vezetését és polgárait a modellváltással kapcsolatban. Nyílt színi hazugságokat terjesztettek a modellváltásról, és ezzel aztveszélyeztették, a Szegedi Tudományegyetem nem tudja majd igénybevenni a történelmi léptékű fejlesztési forrásokat.

Botkáék az összes hazugságot bevetették, csak hogy a Szegedi Tudományegyetem töretlen fejlődését megakasszák - saját kisszerűségük miatt nekik jobb lett volna egy, a középszerűségbe visszasüllyedő egyetem, semmint egy modern, XXI. századi, és Európában is jegyezettoktatási intézmény.

A pénteki szenátusi döntés a lehető legdemokratikusabb. A kormányzat ugyan felajánlotta az alapítványi működést minden egyetemnek,kidolgozta annak részletszabályait, de a döntést az egyetemekszenátusi határozatára bízta. Szegeden a Szenátus többsége amodellváltásra szavazott, és ez nagyon fáj a szegedi baloldalnak, mertők a diktátumokat és a diktatórikus vezetési stílust tartjákmegfelelőnek.

A szenátusi döntés következtében a Szegedi Tudományegyetem előtt történelmi lehetőségek állnak. Orbán Viktor miniszterelnök péntekenúgy nyilatkozott, a következő 2 évben 1500 milliárd forint állrendelkezésre a magyar egyetemek fejlesztésére. Ez olyan roppantmértékű forrás, mely korábban soha nem állt a felsőoktatásirendelkezésére.

A szenátus bölcs döntésének köszönhető, hogy a szegedi baloldalkísérlete elbukott, Botkáék ezzel történelmi vereséget szenvedtek, ésa Szegedi Tudományegyetem és annak hallgatói Botka akarata ellenére aXXI. század igazi győzteseivé válhatnak."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.