Közélet

Spanyolországban fejlődik a szegedi születésű kézilabdázó

Spanyolországban fejlődik a szegedi születésű kézilabdázó

2020. december 15., kedd
Spanyolországban fejlődik a szegedi születésű kézilabdázó

"Azért jöttem ide, hogy stresszmentesen, felszabadultan játsszak, és fejlődjek. Ehhez továbbra is minden adott. Mindent ideálisnak tartok, nagyon boldogok vagyunk itt a családommal" - nyilatkozta a jobbátlövő, akinek 2022 nyaráig szól a szerződése a baszk klubnál.

A Bidasoa Irún 15 mérkőzés után második a tabellán a Barcelona mögött.Bartókeddig negyven gólt szerzett, és mint elmondta, céljuk a második hely megtartása a szezon végére. Hozzátette, vegyes volt számára az őszi idény eddigi része, mert eleinte sérüléssel bajlódott, ami nagyban hátráltatta, majd nem sikerült bejutniuk az Európa-liga csoportkörébe, ráadásul több megszakítással játszottak, mert két időszakot is karanténban kellett tölteniük a koronavírus-járvány miatt.

"A sérülést kipihentem és jól érzem magam. Már a legutóbbi válogatottszünet előtt visszatértem, és teljes erőbedobással játszottam. Sokáig veretlenek voltunk, és jó úton járunk" - vélekedett a német élvonalbeli TBV Lemgótól igazoltBartók.

A jobbátlövő 2018-ban és idén is szerepelt az Európa-bajnokságon, a januári, egyiptomi világbajokság előtt azonban nem került a magyar válogatott 35 fős bő keretébe. Elmondása szerint a szakmai stáb tagjai január óta nem keresték.

"Elfogadom a döntésüket és dolgozom tovább, igyekszem megváltoztatni a véleményüket. Faluvégi Rudi barátomhoz hasonlóan én is úgy gondolom, hogy kihagyhatatlannak kell lenni, és akkor minden rendben van. Nekem is ez a célom, ezért dolgozom hétről hétre" - nyilatkozta. Hozzáfűzte, természetesen sok sikert kíván a csapatnak attól függetlenül, hogy rá most nem számítanak.

A 24 évesBartókhangsúlyozta, mindennek a pozitív oldalát kell nézni, ezért nagyon örül annak, hogy a tavalyi karácsonnyal ellentétben lesz most idejük együtt lenni a családjával. A tervek szerint jó néhány napra hazatérnek, mert a világjárvány miatt az utóbbi időben egyetlen rokonuk sem tudta meglátogatni őket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.