Közélet

Indul a vakcina-előjegyzési kampány

Indul a vakcina-előjegyzési kampány

2020. december 3., csütörtök
Indul a vakcina-előjegyzési kampány

A vakcina-előjegyzési kampányról kifejtette: Müller Cecília országos tiszti főorvos a nyugdíjasokat levélben fogja megkeresni, amelyben lesz egy regisztrációs lap és egy válaszboríték, és ezeket minden nyugdíjas térítésmentesen visszaküldheti. Jövő héttől pedig működésbe lép a vakcinainfo.gov.hu regisztrációs honlap, amelyen bárki előjegyezhet az oltásra. Hangsúlyozta: a védőoltások beadása államilag szervezett lesz.

A miniszter arról is beszélt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök csütörtöktől konzultációkba kezd mások mellett járványügyi szakértőkkel, orvosokkal, gazdasági érdekképviseletekkel, ezután pedig az operatív törzs a kormányfő részvételével értékeli a helyzetet, majd döntés születik arról, milyen intézkedések lépjenek életbe december 11. - a most hatályos intézkedések lejárta - után.

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy a mostani prognózisok többsége decemberre teszi a koronavírus-fertőzések és a halálozások számának csúcspontját.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.